Annonce:
Annonce:
Velkommen til forummet på Andeby.dk

Snakkevornt sludrechatol og skribloman? Skriv, tast og skræp med dine venner på Andeby.dk!


Søg | Aktive indlæg

Andebygenseren Tidende 5- Efterårsvalg 2017 Options
Unknown_Duck
16. oktober 2017 12:47:25 Anmeld


Tilmeldt: 06-12-2016
Indlæg: 3.504


Tilbage til toppen
Andebygenseren Tidende
Hej og velkommen til denne udgave af Andebygenseren Tidende.
Andiko
Valgresultatet
D. 9. oktober klokken 0.00.00 sluttede efterårs-valget. Stemmerne er talt op og resultatet blev følgende:
KAGE: 10 stemmer
Rapikale Ænder: 9 stemmer
TDVP: 6 stemmer
Donaldisterne: 7 stemmer
Andiancen: 4 stemmer


Mandaterne fordelte sig således:
KAGE: 3 mandater
Rapikale Ænder: 3 mandater
TDVP: 2 mandater
Donaldisterne: 2 mandater
Andiancen: 1 mandat.

Medlemmerne af byrådet er:
Kage: Julie And, Skumsprøjt von And, Batdut5.
Rapikale Ænder: Abettorgem, Andeby PC, thewinnertakesitsall.
TDVP: Fun PV Duck, Unknown Duck.
Donaldisterne: Hellevad, Gustavsl1.
Andiancen: Lau-jensen.


Borgmestervalget er i gang
Ved dette valg kom der et helt nyt koncept til: Borgmestervalget. Efter byrådet er blevet samlet, får alle byrådsmedlemmerne en chance for at stille op som borgmester. Så må byrådsmedlemmerne stemme i byråds-bloggen, de må gerne stemme på sig selv. Den kandidat der får flest stemmer bliver borgmester, og skal udpege sin viceborgmester. Borgmestervalget er i gang lige nu, og der er kommet fem stemmer indtil videre. Fire af dem peger på Abbetorgem.

Abbetorgem er derfor spidskandidat til at blive denne periodes borgmester. Man kan stemme indtil på lørdag, og der er 6 der mangler at stemme.

KAGE blev mindre end vi troede
Selvom de gik en stemme ned ved dette valg, er KAGE stadig det største parti. Dog havde vi troet de havde fået flere mandater end tre. KAGE fik ikke så stort et resultat, som Andiko havde troet.

Rapikale Ænder fik flot første valg
Rapikale Ænder var valgets yngste parti, og det var faktisk deres allerførste valg. De klarede sig rigtig godt og blev det næststørste parti. De fik hele tre mandater. Det var dog ikke første gang formanden Abettorgems første valg, da han også var med ved sidste valg som løsgænger.
Aktivitet
Andebysamfundet står stille
Efter AndebyAnden åbnede Andeby Samfundet igen efter det havde stået på pause, skete der ikke rigtig noget. Andeby Samfundets indlæg er for længst gået af listen over aktive indlæg. AndebyAnden har valgt at fjerne regeringen, så han har mere fokus på det oprindelige.
Kulturelt
Bestjålet
Efter dette afsnit er vi halvvejs i første del/sæson af Bestjålet. den anden del af sæsonen vil komme i et indlæg for sig selv.
Her er halvdelen af første sæson af Bestjålet:
Bestjålet
Afsnit 1
Det var tidlig morgen. Jeg sad det sted jeg sidder længst tid: på mit kontor i banken. Jeg er,sammen med min trofaste bogholder, Andeby PC. Jeg sidder og fortæller vittigheder. Man kan tydeligt se at han ikke synes de var sjove. Jeg for op. Gustav gik ude bag ved banken. Der var ingen der havde gået der i over 2 år! Hvad lavede han deromme? Jeg begyndte at regne 10 regnestykker ud på 10 sekunder. Andeby PC sendte et måbende blik efter mig hvorefter han gik. Jeg regnede videre. Lige indtil jeg fik en frygtelig meddelse. Det hele startede da Julie og Andeby PC kom ind til mig. De sagde at banken var blevet røvet, og jeg var blevet bestjålet. Jeg styrtede ned. Da jeg kom ud, så jeg flugtbilen kørte væk i det fjerne. Det var forbi. Bankens tid var forbi. Alt var forbi.

Afsnit 3: Et rygte der spreder sig.
Det var i dag en uge siden banken blev røvet. Jeg var stadig rigtig deprimeret, og nu også skrækslagen. Hvad nu hvis forbryderen slog til igen? Jeg havde ikke kunnet sove de sidste mange nætter. Nyheden var begyndt at sprede sig, og den dag kom der en fremmed. Jeg blev først overrasket, men kom hurtigt i tanke om, at hun vel var kommet for at hjælpe. Hendes navn var Skumsprøjt, og hun boede nogle gader væk fra banken. Til at starte med kendte jeg hende ikke, men senere opdagede jeg at vi havde snakket sammen mens vi ventede på toget. Det var hyggelige tider. Jeg havde ikke holdt kontakten så godt med Skumsprøjt siden da. Jeg troede faktisk hun havde glemt mig. Jeg signalerede til hende at hun skulle komme ind på mit kontor. Jeg satte mig i min elskede kontorstol, og ryddede bordet for papirer, mapper og bøger. Hun stillede sig på den anden side af kontorbordet. Jeg kom i tanke om, at jeg havde fjernet skammelen, og skyndte mig at hente den. Hun satte sig, og jeg begyndte mødet.
,,Goddag. Mit navn er Unknown Duck, og jeg er bankdirektør for Andeby Bank. Hvorved kan jeg tjene dem? ” spurgte jeg. Hun rykkede sig lidt på stolen. Jeg blev i tvivl om hun var den rigtige til at hjælpe. Hun svarede.
,,Mit navn er Skumsprøjt. Jeg har hørt fra min bedste veninde, som har hørt fra hendes moster, som har hørt fra damefrisøren, som har hørt fra…” Sagde hun lystigt. Jeg blev med tiden irriteret, indtil jeg ikke kunne styre mit temperament længere.
,, KOM TIL SAGEN! ” råbte jeg i hovedet på Skumsprøjt, som blev dybt chokeret. Jeg blev straks klar over, hvor hårdt jeg reagerede.
,,Javel. Jeg har hørt at der er blevet røvet fra deres bank, og så tænkte jeg, at jeg kunne hjælpe dig. ” sagde hun stille. Jeg blev meget overrasket. Ville hun hjælpe mig? Skulle jeg tage imod hendes tilbud?
,,Hjælpe mig? Hør her. Jeg har lige ringet efter HAP. Jeg kender dig ikke. Desværre kan du ikke hjælpe” sagde jeg. Skumsprøjt så underligt på mig og sagde:
,, Jeg ER medlem af HAP. Desuden kender vi hinanden. ” Jeg lod som om jeg ikke kunne huske at vi havde mødt hinanden før.
,, Hvornår har vi mødt hinanden? ” spurgte jeg. Hun havde fanget at jeg vidste svaret på mit spørgsmål. ,, På vej til toget, og så har vi tit snakket sammen.” ,, Nå….Njaaaa…. Okay så. Du vinder. Du må godt hjælpe ” sagde jeg. Hun brød straks ud i latter ,, Juuuuuuuhuuuuuuuu!”
,,Kom med, nu skal du med ud og møde de andre.” sagde jeg, og viste hende ud i gangen, hvor Julie stod og ventede.

Afsnit 4: På besøg hos Batdut
Mig, Julie og Skumsprøjt er på sagen. Det havde været en lang nat og jeg havde lagt og vriddet mig konstant. Jeg var rædselsslagen for, at forbryderen kom tilbage. Da jeg vågnede i morges, så jeg Skumsprøjt. Man kunne tydeligt se, at hun ikke havde sovet hele natten. Hendes ben rystede af udmattelse. Lige efter vi var blevet færdig med samtalen, præsenterede jeg Skumsprøjt for Julie. Jeg fandt ud af, at Julie og Skumsprøjt kendte hinanden. De var faktisk bedste venner. Det første vi gjorde var at kalde de mistænkte til høring. Vi havde en mistænkt indtil nu: Gustav. Jeg var ikke helt tryg ved sagen. Der var bange for at personen vil angribe igen. Da vi gik ud af banken, kunne jeg ikke holde det ud mere.
,,Burde vi ikke ringe til HAP. Jeg ved godt du er leder af Kriminalpolitiet, men AndebyAnden og Fun burde hjælpe os. Det er jo ikke lige frem let, vel. ” spørger jeg Julie. Men hun tager det ganske roligt. Jeg vidste godt at vi alle tre var medlemmer af HAP. Jeg vidste også godt, at jeg havde en leder med mig. Men jeg følte at personen ville genangrebe. Vi gik langs den mest travle gade i hele Andeby. Andiske Gade er kendt for at have mange forskellige virksomheder: En tøjforretning, En bank, En restaurant og mange flere. Vi er på vej hen og besøge Batdut. Batdut er en af Skumsprøjts og Julies venner. Han har boet her i Andeby længst tid, af os fire. Han er blandt andet kendt for at være bibliotekar på Andeby biblioteket for genier. En titel han var rigtig stolt af. Da vi kom hen til ham, slog han øjnene op.
,,Hvad laver i her?” spurgte han os.
,,Vi var på vej hen for at besøge dig” sagde Julie, med en halvt oprevet og halvt forundret ansigtsudtryk. Der var noget der undrede mig. Hvorfor var Batdut så overrasket ud over at se os. Ja, nærmest bange! Jeg begyndte at ryste. Noget var forkert her. Jeg troede han var Skumsprøjts og Julies ven?
,,Kom indenfor” sagde han til sidst. Vi gik ind i hans stue. Den var meget lille. Der stod et lille bord med en stol. Og så var der en halv slagbænk med et tæppe over. Vi satte os rundt om bordet. Batdut gik hen til et gammelt komfur, som næsten var braset sammen. ”Her må være elendigt at bo” tænkte jeg. Måske skulle jeg invitere ham hjem en dag? Mine tanker blev afbrudt af en velkendt stemme:
,,Nå, men vi må se at suse hjemad” sagde Julie. Pludselig kom jeg i tanke om, hvor uhøflig jeg havde været. Jeg skyndte mig at rejse mig op og gå hen til Batdut og give ham hånden. Han smilede en smule, men hans øjne var slørede, ja næsten vrede.
,,Vi ses, Batdut”
,,Kald mig bare for Bat” sagde han med det samme. Da vi susede ud ad døren, sendte jeg ham et sidste blik. Denne gang blev jeg ikke gengivet med et smil, men et hårdt og vredt ansigtsudtryk. På vej hjemad, snakkede vi om hvor skidt Bats økonomi så ud. Julie sagde, at Bat ind i mellem sov hjemme hos hende. Jeg var dybt chokeret. Er bat virkelig blevet så fattig? Han har da altid kunne overleve. Hvordan kunne det pludselig gå så galt?

Kapitel 5: Mikkel og Christa
Vi var lige kommet hjem, og havde taget frakkerne af, da det bankede på. Vi havde egentlig tænkt os at afhøre nu. Vi så på hinanden. Jeg kunne se at de tænkte det samme. Der var endnu en mistænkt, men jeg havde ikke fortalt Julie og Skumsprøjt det. Jeg og Skumsprøjt var faktisk partifæller, men hun var ikke klar over det. Der var meget jeg endnu ikke havde fortalt Skumsprøjt. Og jeg var bange for det også gik den anden vej. Jeg gik ud i køkkenet og hentede kopper og cola. Jeg hørte en velkendt stemme, men jeg kunne ikke huske hvem. Der kom endnu en stemme, også velkendt, men jeg kunne heller ikke huske hvem.
I mellemtiden var Julie kommet tilbage med gæsterne. Jeg blev glædeligt overrasket, da jeg så deres ansigter. Det var Christa og Mikkel. Christa og Mikkel var mine gode venner. Jeg havde ikke snakket med dem i lang tid, så jeg blev yderst glad da jeg så dem. ,,Sid ned” sagde jeg. Jeg stillede op til os alle fem. De satte sig ned, og jeg øsede cola op. Vi snakkede sammen hele eftermiddagen. Det blev så hyggeligt at jeg glemte alt om klokken, om høringen, og om alt det jeg havde om ørene. Jeg kom først i tanke om det, da Julie sagde;
,,Nå, men det er vist på tide vi fortsætter med høringen” Jeg rykkede mig uroligt på stolen. Det skulle hun ikke have sagt. Jeg kunne se det på Christa`s ansigt. Der var stille et øjeblik. Christa måbede stadig i et stykke tid hvorefter hun far op.
,,Skal i til høring? Jeg vil med! ” sagde Christa. Jeg skulle lige til at sige at det kunne hun ikke, men samtidig kunne jeg ikke få mig selv til det. Jeg besluttede med mig selv at jeg ville sige nej, da Mikkel svarede.
,,Vi skal også videre. Fortsat god dag. ” sagde Mikkel. Med det samme fik jeg ondt af ham. Jeg kunne se Christa begynde at puste. Christa begyndte derefter at hyle og skrige og råbe af Mikkel, som stod og så forvirret ud. ”Stakkels ham” tænkte jeg, da Christa begyndte at slå Mikkel. Til sidst kunne heller ikke Mikkel styre sit temperament, og de begyndte at skændes, om at Mikkel ikke skulle bestemme over Christa, og det varede ved, indtil Christa smed Mikkels sko efter ham, og Mikkel blev ramt hårdt. Han væltede ned på jorden, hvorefter han gik hen til Christa, klemte hendes næb sammen og sagde noget hårdt af Christa, inden han løb væk. Jeg kiggede til bage til Skumsprøjt og Julie, der sad og måbede. Derefter så jeg på Christa der fulgte Mikkels eksempel, ved at løbe den modsatte vej, og jeg stod og stirrede efter dem. ”Det var det værste der kunne ske”, tænkte jeg, hvorefter jeg gik indenfor. Min dag var ødelagt. Jeg gik op i seng. Skumsprøjt og Julie sad stadig nede i stuen. Jeg for op, da der hørtes et skrig. Men jeg pressede mig selv til at lægge mig ned igen.Husk at stem på TDVP til valget

Min avis, AT:
http://www.andeby.dk/forum/Default.aspx?g=posts&t=154073
http://www.andeby.dk/forum/Default.aspx?g=posts&t=154041
http://www.andeby.dk/forum/Default.aspx?g=posts&t=153824
http://www.andeby.dk/forum/Default.aspx?g=posts&t=153713

Spoiler (klikk for å vise)
AbettorGem
16. oktober 2017 14:10:24 Anmeld


Tilmeldt: 04-06-2012
Indlæg: 784


Tilbage til toppen
God avis! :)

Hele Andebys borgmester

Chefredaktør på Sandhedens Time - Andebys mest læste avis

Formand for Rapikale Ænder - Forandring fryder!

Valgandsvarlig i Andebys byråd - Klik her for at deltage i valget!
Unknown_Duck
16. oktober 2017 14:31:35 Anmeld


Tilmeldt: 06-12-2016
Indlæg: 3.504


Tilbage til toppen
Julie_And
16. oktober 2017 17:34:13 Anmeld


Tilmeldt: 23-06-2009
Indlæg: 6.178


Tilbage til toppen
God avis

Jeg er bare lidt forvirret med hvad du mener, når du siger, KAGE gik en stemme ned? Der var jo færrere stemmer til dette valg i forhold til det forrige. Desuden var der flere partier, stemmerne skulle fordeles over.

//Julie_And
Spoiler (klikk for å vise)


Mangler du bonuspoint? Så klik her
AbettorGem
16. oktober 2017 17:35:23 Anmeld


Tilmeldt: 04-06-2012
Indlæg: 784


Tilbage til toppen
Så gik I jo stadig en stemme ned, selvom der er en god forklaring :)

Hele Andebys borgmester

Chefredaktør på Sandhedens Time - Andebys mest læste avis

Formand for Rapikale Ænder - Forandring fryder!

Valgandsvarlig i Andebys byråd - Klik her for at deltage i valget!
Unknown_Duck
16. oktober 2017 17:37:00 Anmeld


Tilmeldt: 06-12-2016
Indlæg: 3.504


Tilbage til toppen
Julie_And wrote:
God avis

Jeg er bare lidt forvirret med hvad du mener, når du siger, KAGE gik en stemme ned? Der var jo færrere stemmer til dette valg i forhold til det forrige. Desuden var der flere partier, stemmerne skulle fordeles over.

Nå, ja.

Husk at stem på TDVP til valget

Min avis, AT:
http://www.andeby.dk/forum/Default.aspx?g=posts&t=154073
http://www.andeby.dk/forum/Default.aspx?g=posts&t=154041
http://www.andeby.dk/forum/Default.aspx?g=posts&t=153824
http://www.andeby.dk/forum/Default.aspx?g=posts&t=153713

Spoiler (klikk for å vise)
batdut5
17. oktober 2017 08:31:49 Anmeld


Tilmeldt: 30-05-2008
Indlæg: 506


Tilbage til toppen
Som tingene ser ud , står det fire fire i borgmester valget. Gustav og hellevad, bliver de afgørende faktorer


Smil til verden og verden smile igen :D

Stem på kage :D vi er fremtidens parti, der vil sikre alle at andeby altid vil være sjov :)
Unknown_Duck
17. oktober 2017 08:50:41 Anmeld


Tilmeldt: 06-12-2016
Indlæg: 3.504


Tilbage til toppen
batdut5 wrote:
Som tingene ser ud , står det fire fire i borgmester valget. Gustav og hellevad, bliver de afgørende faktorer

thewinnertakesitsall har heller ikke stemt endnu, og da jeg skrev avisen var det AbettorGem der førte stort :)

Husk at stem på TDVP til valget

Min avis, AT:
http://www.andeby.dk/forum/Default.aspx?g=posts&t=154073
http://www.andeby.dk/forum/Default.aspx?g=posts&t=154041
http://www.andeby.dk/forum/Default.aspx?g=posts&t=153824
http://www.andeby.dk/forum/Default.aspx?g=posts&t=153713

Spoiler (klikk for å vise)
batdut5
17. oktober 2017 09:26:12 Anmeld


Tilmeldt: 30-05-2008
Indlæg: 506


Tilbage til toppen
Nårh nej, men vil gå udfra at Abettorgem for stemmen da de er fra samme parti :)Smil til verden og verden smile igen :D

Stem på kage :D vi er fremtidens parti, der vil sikre alle at andeby altid vil være sjov :)
Unknown_Duck
17. oktober 2017 12:09:10 Anmeld


Tilmeldt: 06-12-2016
Indlæg: 3.504


Tilbage til toppen
batdut5 wrote:
Nårh nej, men vil gå udfra at Abettorgem for stemmen da de er fra samme parti :)


Det tror jeg også :D

Husk at stem på TDVP til valget

Min avis, AT:
http://www.andeby.dk/forum/Default.aspx?g=posts&t=154073
http://www.andeby.dk/forum/Default.aspx?g=posts&t=154041
http://www.andeby.dk/forum/Default.aspx?g=posts&t=153824
http://www.andeby.dk/forum/Default.aspx?g=posts&t=153713

Spoiler (klikk for å vise)
andeby_pc
17. oktober 2017 22:33:44 Anmeld


Tilmeldt: 01-01-2015
Indlæg: 2.096


Tilbage til toppen
Rigtig god avis :P som altid!

Unknown_Duck
18. oktober 2017 09:02:44 Anmeld


Tilmeldt: 06-12-2016
Indlæg: 3.504


Tilbage til toppen
Unknown_Duck
18. oktober 2017 09:03:14 Anmeld


Tilmeldt: 06-12-2016
Indlæg: 3.504


Tilbage til toppen
Quick Reply Gem
Du skal være medlem og logget ind for at svare.Hop til Forum
Du kan ikke skrive nye indlæg i dette forum.
Du kan ikke svare på indlæg i dette forum.
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum.
Du kan ikke ændre dine indlæg i dette forum.
Du kan ikke lave afstemninger i dette forum.
Du kan ikke stemme i dette forum.

RSS

Annonce: