Annonce:
Annonce:
Velkommen til forummet på Andeby.dk

Snakkevornt sludrechatol og skribloman? Skriv, tast og skræp med dine venner på Andeby.dk!


Søg | Aktive indlæg

Sandhedens Time #7 Options
AbettorGem
11. marts 2018 12:11:19 Anmeld


Tilmeldt: 04-06-2012
Indlæg: 698


Tilbage til toppen

Hvad er forskellen på Andebys partier? Et spørgsmål, der kan være svært at svare på både for partimedlemmerne selv og især vælgerne - De går alle sammen ind for mere aktivitet. Dette emne vil Sandhedens Time gå i dybden med før og under det forestående valg.

LEDER: ET VALG OM VALGET
En ting, som Sandhedens Time dog vil afstå fra, er meningsmålinger og valgprognoser. Vi tror ikke på, at det bidrager til valget på en positiv måde at bringe oversigter over hvem, der står til hvilke mandater eller hvad folk har svaret i undersøgelser. Det eneste, det kan føre til, er at påvirke folks stemmer og Sandhedens Time mener ikke, at man bør stemme ud fra den slags. Vi opfordrer vælgerne til at læse partiernes valgprogrammer, når de kommer, kontakte kandidaterne med spørgsmål på forum eller på deres vægge og ellers holde sig orienteret i Andebys aviser.

Chefredaktør AbettorGem.

Politik

SANDHEDENS AN(D)ALYSE
Sandhedens Time ser frem til at bringe den mest omfattende analyse af Andebys politiske partier set til dato. I dette nummer præsenterer vi en analyse baseret på en gennemgang af samtlige forslag, debatter og afstemninger, der har været i den nuværende byrådsperiode. Målet er at se på hvordan partierne rent faktisk handler, når de sidder i byrådet og vise det til læserne på en overskuelig måde.

AKTIVITET
Analysen bygger på to parametre, som Sandhedens Time har valgt at adskille partierne ud fra. Den ene er aktivitet, som vi har valgt at måle ud fra antallet af debatter, afstemninger og forslag som partierne har deltaget i. Som det ses har Donaldisterne været det mindst aktive parti, mens Andiancen har været det mest aktive, hvilket især skyldes det store antal af forslag partiet har fremsat.


LIBERALISME
Det andet parameter, vi har valgt at bruge, er liberalisme. En række forslag fra den nuværende byrådsperiode er blevet kategoriseret som liberalt eller ikke-liberalt ud fra om de gør lovgivningen friere, eller om de sætter begrænsninger op. Partierne er blevet vurderet ud fra hvad de har fremsat og stemt for eller imod.


Som det fremgår af grafen, har Andiancen og Partiet KAGE generelt støttet ikke-liberale forslag mest, mens Rapikale Ænder og Donaldisterne har været de mest liberale og TDVP har befundet sig lige i midten. Der er dog slet ikke så lige så stor spredning mellem partierne på dette område, som der er indenfor aktivitet.


ANDIANCEN: GLAD FOR AT VÆRE MINDST LIBERALE PARTI
Andiancen scorer topkarakter i vores første valganalyse hvad angår aktivitet og at være mindst liberal i sin politik. Sandhedens Time (ST) har stillet Laujensen (LJ), Andiancens formand, justitsminister og eneste nuværende medlem, en række spørgsmål om analysen og partiets planer for det kommende valg.

EN NØDVENDIGHED
ST: Tillykke med at have været det mest aktive part i byrådet og det er endda ene mand.

LJ: Tak, det har også krævet lidt ekstra fokus.

ST: I følge Sandhedens Times analyse har Andiancen været det mindst liberale parti i deres udførte politik i den her byrådsperiode. Hvordan har du det med det og er det et billede, du kan genkende?

LJ: Jeg er umiddelbart glad for at være det mindst liberale parti. selvom det naturligvis ville være fint, hvis byrådet kunne køre på ren sund fornuft, så har der været et par tilfælde igennem årene, som har bevist at grundig (og som regel restriktiv) lovgivning kan spare byrådet for meget besvær. Når man tager mit politiske ståsted fra virkeligheden til efterretning, er det næppe nogen overraskelse, at jeg ikke er så liberal.

ANDEBYS NÆSTE BORGMESTER?
ST: Med denne succesrige byrådsperiode, du er i gang med at afslutte, fristes jeg til at spørge, om Andiancen har nogen planer om at gå efter borgmesterposten.

LJ: Jeg vil ikke afvise det fuldstændigt, men jeg ser andre velegnede kandidater rundt omkring i partierne, og jeg er ikke sikker på, at mit aktivitetsniveau er tilstrækkeligt til at bestride positionen som borgmester.

ST: Hvad vil du så bygge din beslutning på, når du skal pege på en borgmester efter valget? Hvilken eller hvilken slags borgmester stemmer Andiancens vælgere på?

LJ: Andiancens vælgere stemmer på en borgmester der i den nuværende periode har været en aktiv del af byrådet, eller på en, der har gjort sig særligt positivt bemærket udenfor byrådet. Udover det så skal det naturligvis være en, som virker voksen til opgaven, altså ikke aldersmæssigt, men administrativt og modenhedsmæssigt. Det skader heller ikke hvis man viser lidt politiske visioner og mål i løbet af valgkampen.

KAMP OM STEMMERNE
Der er allerede fem partier klar til valget. Andiancen, KAGE, TDVP, Rapikale Ænder og det nye parti Sovj.Rap. Hvis Donaldisterne også stiller op, eller hvis der kommer løsgængere, står vi pludselig med en meget større spredning af kandidaterne end for bare to valg siden.

ST: Som et enmandsparti hvad er så dine tanker om de mange partier?

LJ: Så længe der ikke er to partier, som mener nøjagtigt det samme, så synes jeg, det er fint nok med en stor gruppe partier, for det skaber et grundlag for, at partierne definerer sig selv mere tydeligt. Personligt kan jeg ikke se mig selv i et andet parti, for Andiancen har stor affektionsværdi for mig, og den er jeg ikke villig til at opgive på nuværende tidspunkt

ST: Bliver der kamp om stemmerne?

LJ: Der er der vel som udgangspunkt ved ethvert valg, men det kunne da se ud som om vi er flere om buddet denne gang.

Kultur

Anmeldelse af Anders And & Co. #10 2018
Sidste uges blad scorede fire ud af syv timeglas, hvilket er det højeste, Sandhedens Time har givet i en anmeldelse. Denne uges blad bæres især frem af en glimrende, lang historie, mens de andre længere historier halter gevaldigt. Blandt andet grundet en af de syv dødssynder.

DOVENSKAB
Bladet lægger ud med en ganske lovende idé, da Anders i i historien Middelalderlig galskab er til middelalderfestival, men kommer til at fornærme en rigtig troldmand, der sender ham tilbage til middelalderen. Desværre er udførelsen af denne idé tæt på det elendige. Anders’ vej tilbage til nutiden bliver fortalt på mest dovne vis, hvilket kun bliver understøttet af tegneren Ferioli, som på dovneste vis mange gange nøjes med en hvid baggrund på billederne. Den går ikke, når man har sendt Anders til middelalderen!

ÆNDER OG MUS
Det tog denne anmelder lang tid at forstå, hvorfor dette blad føltes så fattigt. Det skyldes, at karaktererne er så tynde. De første to lange historier i denne uges blad giver på ingen måde indsigt i sine hovedpersoners personlighed eller ønsker. Historierne bliver i så høj grad båret frem af andre figurers handlinger og ønsker, at Anders And og Mickey Mouse lige så godt kunne være rigtige ænder og mus uden evnen til at tale.

SÅ ENKELT KAN DET GØRES
Folkene bag disse tegneserier burde kaste et blik på nogen af bladets andre historier som En computer om dagen… og Nye Tider. Ganske vist er de væsentligt kortere, men deres plot baserer sig hundred procent på karakterernes indre, henholdsvis Madam Mim og Georg Gearløs, der får påbud mod at opfinde mere af sin læge. Det fører til en udforskning af, hvad han ville være uden og har desuden en simpel, men morsom slutning. Så enkelt kan det gøres.

5000 ÅRS SAND
Bladets næstsidste historie er med sine 16 sider den længste og heldigvis på et langt højere niveau end dette tiende blads andre store satsninger. Joakim beordrer Anders og nevøerne til Egypten for at udgrave en pyramide og efter at have været så mange tvivlsomme historier igennem, føles det som at være nået ned til pyramiden under de 5000 års sand som læser. Det er tydeligt, at Rip, Rap og Rup på Eventyr har haft positiv indflydelse på denne historie. Den er flot fortalt i forhold til sin længde og med et glimrende klimaks samt afslutning. Anders And & Co. #10 2018 får tre en halv timeglas af Sandhedens Time.
Tak fordi du læste med og tak til de medvirkende!
AbettorGemSandhedens Time wrote:
Har du set noget interessant, spektakulært, mystisk eller uretfærdigt på Andeby?
Send Sandhedens Time et tip! Vi undersøger sagerne til bunds og garanterer 100% anonymitet, hvis ønsket.Hele Andebys borgmester

Chefredaktør på Sandhedens Time - Andebys mest læste avis

Formand for Rapikale Ænder - Forandring fryder!
laujensen
11. marts 2018 12:49:32 Anmeld


Tilmeldt: 25-10-2009
Indlæg: 1.273


Tilbage til toppen
kort, præcis og velskrevet. På alle måder et godt eksempel på avisskrivning

Formand for det stolte parti Andiancen.

En stemme på Andiancen er en stemme på et bedre Andeby.dk.

Jeg vælger ikke mellem Rosa og Barks, jeg elsker dem begge

"Nothing is true everything is permitted"
Huebrødrene
11. marts 2018 16:05:28 Anmeld


Tilmeldt: 03-04-2014
Indlæg: 477


Tilbage til toppen
Enig med Laujensen! Og godt at du ikke er tilhænger af meningsmålinger! :D

Huebrødre er seje!!!

#SovjRap

#VIVILHAVEAKTIVANDEBYINDE2019

#CarpeDiem
Unknown_Duck
11. marts 2018 17:20:30 Anmeld


Tilmeldt: 06-12-2016
Indlæg: 3.364


Tilbage til toppen
Fed avis, rigtigt velskrevet.

Husk at andeby er verdens bedste by!
#Ændestop
#DeRigeÆnder
Spoiler (klikk for å vise)
AbettorGem
11. marts 2018 17:34:15 Anmeld


Tilmeldt: 04-06-2012
Indlæg: 698


Tilbage til toppen
Der er så mange partier, man kan stemme på, at det i mine øjne ikke giver mening at foretage meningsmålinger ved dette valg. Udover det, går jeg ikke rigtig ind for dem. Jeg har aldrig brudt mig om at lave opgørelser over stemmerne undervejs i valget for at vise mandat-fordelingen.

Jeg vil hellere lade folk tage deres beslutninger ud fra det partierne selv fortæller og måske endda Sandhedens Times artikler.

Hele Andebys borgmester

Chefredaktør på Sandhedens Time - Andebys mest læste avis

Formand for Rapikale Ænder - Forandring fryder!
Huebrødrene
11. marts 2018 17:44:10 Anmeld


Tilmeldt: 03-04-2014
Indlæg: 477


Tilbage til toppen
AbettorGem wrote:
Der er så mange partier, man kan stemme på, at det i mine øjne ikke giver mening at foretage meningsmålinger ved dette valg. Udover det, går jeg ikke rigtig ind for dem. Jeg har aldrig brudt mig om at lave opgørelser over stemmerne undervejs i valget for at vise mandat-fordelingen.

Jeg vil hellere lade folk tage deres beslutninger ud fra det partierne selv fortæller og måske endda Sandhedens Times artikler.


Enig! :D

Huebrødre er seje!!!

#SovjRap

#VIVILHAVEAKTIVANDEBYINDE2019

#CarpeDiem
AbettorGem
11. marts 2018 18:20:09 Anmeld


Tilmeldt: 04-06-2012
Indlæg: 698


Tilbage til toppen
Og tak for de rosende ord, Laujensen og Unknown Duck!

Hele Andebys borgmester

Chefredaktør på Sandhedens Time - Andebys mest læste avis

Formand for Rapikale Ænder - Forandring fryder!
Fun_PV_Duck
11. marts 2018 19:10:25 Anmeld

Moderator

Tilmeldt: 13-08-2014
Indlæg: 3.014


Tilbage til toppen
Jeg har kun et ord at sige: FANTASTISK :D


Spoiler (klikk for å vise)

Underskriftindsamling til dem der er IMOD blokpolitik: Underskriftindsamling

Bandeord, spark, og slå,
dem der gør det,
de kan gå,
Andeby skal bestå,
det kan ingen ændre på.
Julie_And
11. marts 2018 22:19:12 Anmeld


Tilmeldt: 23-06-2009
Indlæg: 6.143


Tilbage til toppen
Interessant måde af beskrive politik herinde. Det giver et nyt indblik.

//Julie_And
Spoiler (klikk for å vise)


Mangler du bonuspoint? Så klik her
Quick Reply Gem
Du skal være medlem og logget ind for at svare.Hop til Forum
Du kan ikke skrive nye indlæg i dette forum.
Du kan ikke svare på indlæg i dette forum.
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum.
Du kan ikke ændre dine indlæg i dette forum.
Du kan ikke lave afstemninger i dette forum.
Du kan ikke stemme i dette forum.

RSS

Annonce: