Annonce:
Annonce:
Velkommen til forummet på Andeby.dk

Snakkevornt sludrechatol og skribloman? Skriv, tast og skræp med dine venner på Andeby.dk!


Søg | Aktive indlæg

Andebys VALGGUIDE Options
Partiet_KAGE
20. marts 2018 22:22:20 Anmeld


Tilmeldt: 13-01-2016
Indlæg: 19


Tilbage til toppen
Til alle Andebyborgere.

Det er efterhånden mange år siden at valget blev introduceret på andeby.dk. Siden da er der kommet mange nye regler til, der gør alt mere kompliceret. Dette kan gøre det utroligt svært at finde ud af, hvordan valget hænger sammen.
Derfor har KAGE nu forsøgt at lave en guide til nybegyndere angående valget, i håb om at kunne forklare det grundlæggende af det politiske system på andeby.dk, sådan då alle kan følge med. Guiden kan også bruges som en opslagsbog til gamle brugere.
Indholdsfortegnelse
1. Politik of terminologi
2. Byrådsvalget
3. Borgmestervalget
4. Dommervalget
5. Byrådet
1. Politik og terminologi

Hvad er byrådet?
Byrådet er en gruppe af 11 brugere på andeby.dk, der ved hjælp af ministerier og love forsøger at skabe aktivitet på andeby.dk. Byrådet er en leg, så borgmesteren og byrådsmedlemmerne har ingen reel magt og kan derfor ikke bestemme over nogen brugere. Deres hovedformål er at skabe aktivitet på siden.

Hvad er et parti?
Et parti er en gruppe brugere, der har (nogenlunde) samme ideer, når det kommer til andeby.dk. Et parti har som regel en række mærkesager, som kan være alt fra grundlovsreformer til mere ost og kage inde på andeby.dk.

Hvordan bliver man medlem af et parti?
Som regel skal man ikke gøre meget mere end at skrive til et parti for at blive medlem. Partiet har dog lov til at vælge, hvem de vil have som medlemmer.
Hvis der ikke er noget parti, der passer til ens ideer, kan man altid starte sig eget parti.

Hvordan starter man et parti?
Der er ikke faste regler for, hvad man skal gøre for at lave et parti. Som regel vil man skrive en besked om det i forummet og sprede budskaber, så folk ved at partiet findes, men dette er der ikke nogen regler om.
Det vil sige man opretter et parti ved at sige, at man har et parti.

Hvad er en valgansvarlig?
En valgansvarlig er en person, der står for valget og sørger for, alt er i orden. Det er denne person der styrer valget, laver de nødvendige indlæg, som skal bruges ved valget og står for stemmeoptællingen ved valgets afslutning. Den valgansvarlige bliver valgt af byrådet kort før tilmeldingen til valget.

Hvad er et mandat?
Et mandat er en plads i byrådet. Hvis et parti f.eks. har 3 mandater, er der tre af det partis medlemmer, der sidder i byrådet.2. Byrådsvalget

Hvad er byrådsvalget?
Byrådsvalget finder sted to gange årligt. Her kan alle andeby.dks brugere stemme på hvem de synes, har fortjent en plads i byrådet. De medlemmer der får flest stemmer, får en plads i byrådet.

Hvordan stiller man op til byrådsvalget?
Alle kan stille op til byrådsvalget. Alt du skal gøre er at melde dig i forumindlægget, der vil være tilgængelig mindst en uge før valgstart. Det er dog vigtigt, at man stiller op indernfor tilmeldingens tidsgrænser, der vil blive oplyst i tilmeldingsindlægget i forummet.
Der er to måder man kan stille op på:
Man kan stille op via et parti, så stiller man op som en gruppe via dit parti.
Man kan stille op som løsgænger. Så stiller man op alene.

Hvordan stemmer man til byrådsvalget?
Alle, der har en bruger på andeby.dk kan stemme. Alle har to stemmer, der begge skal bruges for at ens stemme tæller med. Man kan stemme på to partier, et parti og en løsgænger eller to løsgængere.
Hvis man stemmer på et parti, er det muligt at stemme personligt på en af de opstillede indenfor det parti, men dette er valgfrit.
Man må kun stemme via en bruger, ellers tæller ens stemme ikke med. Man skal skrive sine stemmer i valgindlægget, der vil blive lavet ved valgstart.
Bemærk at man kun må stemme i valgindlægget. Alle andre kommentarer til valget skal foregå i andre indlæg.

Hvad er en personlig stemme?
Hvis man stemmer på et parti, er det muligt at stemme personligt på en person indenfor dette parti, der stiller op til valget. Hermed giver man udtryk for, hvilket medlem man helst vil have i byrådet. Det er nemlig de personer inden for et parti med flest personlige stemmer, der først får en plads i byrådet.

Hvordan bliver byrådsvalget afgjort?
Når alle har haft en chance for at stemme bliver mandaterne fordelt via D'Hondts medtode (se mere på https://da.wikipedia.org/wiki/D%27Hondts_metode).
Antallet af mandater afhænger af antallet af opstillede. Hvis der er over 30 opstillede, består byrådet af 15 mandater, hvis der er under 30 opstillede, består byrådet af 11 mandater.
Ved D'Hondts metode er der altid en næste i rækken til at få et mandat, så hvis et parti får flere mandater end det har medlemmer, eller hvis en løsgænger får mere end to mandater og derved ikke kan have flere mandater, går mandatet videre til den næste i rækken.
Det er altid sådan, at dem med flest personlige stemmer indenfor et parti, først får et mandat, derefter dem uden personlige stemmer. Hvis der ikke er flere personlige stemmer i et parti, eller to personer har lige mange personlige stemmer, er det op til partiet at beslutte hvem, der skal have et mandat i byrådet.3. Borgmestervalget

Hvad er en borgmester?
Borgmesteren er det mandat i byrådet, der styrer byrådet. Han/Hun er den person, der er talsperson for byrådet, der udpeger ministrene og der afholder diskussioner og afstemningerneom lovgivningen i byrådet. Borgmesteren bliver valgt ved at få flest stemmer til borgmestervalget.

Hvad er borgmestervalget?
Borgmestervalget er et valg, der bliver afholdt to gange årligt, hver gang lige efter byrådsvalget, som afgør hvem der bliver andebys næste borgmester.

Hvordan foregår borgmestervalget?
Det er kun de brugere, der har et mandat i byrådet, der må stille op og stemme ved borgmestervalget. Den person med flest stemmer, får borgmesterposten i byrådsperioden. Borgmestervalget bliver styret af den valgansvarlige og bliver afholdt to gange årligt, hver gang lige efter byrådsvalget.4. Dommervalget

Hvad er dommervalget?
Dommervalget finder sted 2 gange om året, hver gang efter borgmestervalget og bliver holdt af den nye borgmester.

Hvad er en dommer?
En dommer er en af de tre personer, der bliver valgt som dommer ved dommervalget. En dommer er en neutral person, der er med til at vurdere de sager, domstolen modtager.

Hvad er domstolen?
Dette er navnet på den dømmende magt på andeby.dk og er med til at løse konflikter på andeby. Domstolen tager sig af to slags sager. Den første er grundlovsmæssige sager, dvs. sager der handler om en tolkning af lovene i byrådet, hvori domstolen kan hjælpe byrådet ved at komme med en vurdering af lovsstridige handlinger. Den anden slags er konfliktmægling mellem brugere, her kan domstolen mægle mellem to eller flere brugere og hjælpe med at finde frem til en løsning.
Domstolen skal altid forholde sig neutralt i alle sager og kan aldrig sanktionere brugere.

Hvordan stiller man op til dommervalget?
For at melde sig til dommervalget skal melde sig i tilmeldingsindlægget til dommervalget, der vil dukke op i byrådets blog efter borgmestervalget. Alle kan melde sig som dommer, man behøver derfor ikke at være medlem af byrådet.

Hvordan foregår dommervalget?
Ved dommervalget er det kun byrådsmedlemmer, der kan stemme. Hvert byrådsmeldem kan benytte sig af op til 3 stemmer, som de kan bruge på de kandidater, de mener ville være de bedste dommere. Dommerne bliver valgt, hvis de er en af de tre, der har modtaget flest stemmer og samtisigt har modtaget mindst halvdelen af stemmerne.
5. Byrådet

Hvad er lovene?
Lovene henviser til grundloven, andebys lovgivning og domstolens lovgivning. Disse er alle blevet vedtaget af byrådet og kan kun ændres i gennem afstemninger i byrådet.
Grundloven beskriver byrådets grundlæggende principper.
Andebys lovgivning beskriver lovgivningen omkring valget og omkring byrådet.
Domstolens lovgivning beskriver domstolens procedurer of regler.

Hvad er et ministerie?
Et ministerie på andeby.dk er den del af byrådet, der fokuserer på et bestemt emne eller en bestemt kategori på andeby.dk. F.eks. vil donaldismeministeriet forsøge at skabe donaldistisk aktivitet, altså lave flere ting, der handler om Anders And.

Hvilke ministerier er der på andeby.dk?
Antallet af ministerier afhænger af borgmesteren. Han/Hun kan helt selv vælge, hvilke ministerier, der skal være.

Hvordan bliver en minister udpeget?
Borgmesteren kan frit vælge hvem der skal være minister mellem alle byrådsmedlemmerne. Her vil der blive valgt de ifølge borgmesteren mest egnede personer til de individuelle ministerposte.

Hvordan bliver man medlem af et ministerie?
Ministerierne har ikke kun en minister, men kan også have medlemmer. Hvis man er medlem af byrådet, kan man frit melde sig ind i et ministerie. Hvis man ikke er medlem af byrådet, kan man altid spørge om af blive medlem af et ministerie, men det er op til ministeren af det ministerie om man får lov til at blive medlem. De fleste vil dog altid give en lov til at hjælpe, så der er ingen grund til at lade dette hindre en i at deltage.Vi håber, at denne guide er hjælpsom for både nye og gamle brugere.
Skriv endeligt til os, hvis vi mangler noget, hvis vi har skrevet en fejl eller hvis noget er utydeligt, så ændrer vi dette i vores guide.


Mvh Kedsomhedsbekæmpende, Aktivitets & Godtgørende Elite (KAGE)


Aktive medlemmer: 5

Formand: Julie_And
Næstformand: skumsprøjt_von_and
batdut5
Andeby2006
DabberHeleUgen
AbettorGem
21. marts 2018 13:46:30 Anmeld


Tilmeldt: 04-06-2012
Indlæg: 784


Tilbage til toppen
Godt arbejde! Jeg ville nok fjerne delen om dommervalget for at gøre det hele mere simpelt. Og hvem siger, borgmesteren nødvendigvis er en "han" her i 2018?

Hele Andebys borgmester

Chefredaktør på Sandhedens Time - Andebys mest læste avis

Formand for Rapikale Ænder - Forandring fryder!

Valgandsvarlig i Andebys byråd - Klik her for at deltage i valget!
Julie_And
21. marts 2018 13:58:44 Anmeld


Tilmeldt: 23-06-2009
Indlæg: 6.186


Tilbage til toppen
AbettorGem wrote:
Godt arbejde! Jeg ville nok fjerne delen om dommervalget for at gøre det hele mere simpelt. Og hvem siger, borgmesteren nødvendigvis er en "han" her i 2018?


Det er nu ændret til Han/Hun i afsbittet om ministrene. Havde læst hen over det :)

//Julie_And
Spoiler (klikk for å vise)


Mangler du bonuspoint? Så klik her
DabberHeleUgen
25. marts 2018 12:19:55 Anmeld


Tilmeldt: 28-11-2017
Indlæg: 97


Tilbage til toppen
Der står ikke hvad man skal gøre mens der er valg. Det mangler.

PARTIET KAGE - VI FÅR INGEN KLAGE
Julie_And
27. marts 2018 10:19:55 Anmeld


Tilmeldt: 23-06-2009
Indlæg: 6.186


Tilbage til toppen
DabberHeleUgen wrote:
Der står ikke hvad man skal gøre mens der er valg. Det mangler.

Det er bare et meget svært spørgsmål at svare på, fordi der ikke er noget bestemt, som man som medlem af et parti skal gøre i valgperioden som man ikke kan gøre ellers. Partierne vil som regel udgive nogle indlæg med deres politik, men det er op til partiet, hvad de gør i løbet af valget.

//Julie_And
Spoiler (klikk for å vise)


Mangler du bonuspoint? Så klik her
batdut5
27. marts 2018 11:39:57 Anmeld


Tilmeldt: 30-05-2008
Indlæg: 517


Tilbage til toppen
DabberHeleUgen wrote:
Der står ikke hvad man skal gøre mens der er valg. Det mangler.


Man gør nogle forskellige ting under valget, afhængig af ens position i valget.

Hvis man er vælger, og ikke er medlem af et parti eller er løsgænger. Kan man blot nøjes med at stemme på det parti eller løsgænger, hvis ideologi og valgløfter der tiltaler en bedst, og derefter følge med i valget.

Hvis man så er medlem af et parti eller er løsgænger. Skal man udover at stemme, imens der er vag. Også sørger for at promovere og sælge sin (som løsgænger) eller partiet man er medlem af ideologi eller valgløfter, til flest mulige vælger.

Dog skal man huske på, at man ikke må begynde at påvirke vælge over PB.

Smil til verden og verden smile igen :D

Stem på kage :D vi er fremtidens parti, der vil sikre alle at andeby altid vil være sjov :)
Julie_And
29. marts 2018 11:32:47 Anmeld


Tilmeldt: 23-06-2009
Indlæg: 6.186


Tilbage til toppen
batdut5 wrote:
DabberHeleUgen wrote:
Der står ikke hvad man skal gøre mens der er valg. Det mangler.


Man gør nogle forskellige ting under valget, afhængig af ens position i valget.

Hvis man er vælger, og ikke er medlem af et parti eller er løsgænger. Kan man blot nøjes med at stemme på det parti eller løsgænger, hvis ideologi og valgløfter der tiltaler en bedst, og derefter følge med i valget.

Hvis man så er medlem af et parti eller er løsgænger. Skal man udover at stemme, imens der er vag. Også sørger for at promovere og sælge sin (som løsgænger) eller partiet man er medlem af ideologi eller valgløfter, til flest mulige vælger.

Dog skal man huske på, at man ikke må begynde at påvirke vælge over PB.


Ja, men jeg mente mere, at der ikke er specielle krav til, hvad man skal gøre under valget.

//Julie_And
Spoiler (klikk for å vise)


Mangler du bonuspoint? Så klik her
DabberHeleUgen
29. marts 2018 12:29:05 Anmeld


Tilmeldt: 28-11-2017
Indlæg: 97


Tilbage til toppen
Jeg har lavet reklame for Partiet

PARTIET KAGE - VI FÅR INGEN KLAGE
Quick Reply Gem
Du skal være medlem og logget ind for at svare.Hop til Forum
Du kan ikke skrive nye indlæg i dette forum.
Du kan ikke svare på indlæg i dette forum.
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum.
Du kan ikke ændre dine indlæg i dette forum.
Du kan ikke lave afstemninger i dette forum.
Du kan ikke stemme i dette forum.

RSS

Annonce: