Annonce:
Annonce:
Anders Ands 313

Anders Ands 313

Den lille røde bil med nummerpladen 313 er Anders Ands vigtigste kendemærke sammen med hans blå sømandsbluse og matroshue. De har fulgt hinanden i 80 år.

Første gang vi ser Anders i hans 313 er i filmen "Anders Ands biltur" fra 1937. Her har bilen sin egen vilje, og den får lyst til at drille Anders, så hans date med en flot mexicansk andefrøken går i vasken.

Allerede i 1938 begyndte 313 at optræde i de Anders And-serier, som blev lavet til aviserne. Det var dog som en normal bil, der ikke er levende og ikke finder på ting af sig selv.

Da Carl Barks nogle få år senere lavede de første historier til de Anders And-blade, brugte han også 313, når Anders havde brug for en bil. Siden da har 313 været en fast del af Anders? verden, og i dag ville det være underligt, hvis han kom kørende i en anden bil. De to hører simpelthen sammen!

Anders har dog flere gange truet med at skifte til en nyere model. Allerede i historien "Prøv at gætte" (Solohæfte nr. 6/1953) var den gal med 313erens motor. Men Anders har heldigvis aldrig gjort alvor af truslen.

Hvilken slags bil er 313 egentlig? Bileksperterne siger, at den ligner en Ford model "A". Den blev bygget fra 1928 og mange år frem. Det var en af de mindste og billigste biler, som man kunne købe i USA på det tidspunkt. Og det lyder jo også ret sandsynligt, at Anders ville købe netop sådan en bil, når man kender hans dårlige økonomi.

Se mere om samme emne:
49 Kommentarer
313 er noget af en mærkværdig bil må jeg sige! Den er både køretøj for Stålanden, Agent Dobbelt A, Anders og når Anders når han skal på farten for Joakim Von And og de romantiske turer med Andersine. Alt i alt en meget praktisk bil, og så alligevel ikke så praktisk når den hakker i det. Men uanset dens farve kender man altid sin 313! Alle burde have en 313! Men der findes kun en original nemlig Anders`. Jeg kunne godt tænke mig at der kom en 313 i original udgave, så man kunne se den på Egmont. Men 313 er en fabelagtig bil. Stor ros til 313!
Annonce:
164
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Her kan du læse alt om Andebys mest temperamentsfulde and

Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk