Annonce:
Annonce:
Mickeys modige forfædre

Mickeys modige forfædre

Vidste du, at der har været mange heltemodige mus i familien Mouse?

Indtil 1960erne var det Mickey Mouses speciale at rejse verden rundt for at opklare mysterier. Men læserne ville have noget nyt, og så var der en amerikansk tegneserieredaktør, som fik en god idé: Hvad med at fortælle om nogle af Mickeys forfædre og om de eventyr, som de har oplevet? Derfor satte man sin bedste forfatter (Carl Fallberg) og bedste musetegner (Paul Murry) på sagen, og det kom der nogle hæsblæsende historier ud af.

Alle serierne udkom i Anders And-bladet i 1960erne, og nogle af dem er heldigvis genudgivet, så man ikke behøver dykke så dybt ned i bladbunken:

  • I ”Piraten Sortskæg” (AA&Co. nr. 34-36/1968 og 29/2006) uskadeliggør Mickeys forfader den frygtede sørøver Sortskæg, som altid undslipper de britiske krigsskibe, fordi han har en spion hos guvernøren.
  • I ”De vilde vikinger” (AA&Co. nr. 41-43/1968 og 35-37/2012) overvinder engelske Mickeys forfader en hær af vikinger.
  • I ”Hemmelige agenter” (AA&Co. nr. 15-17/1969) infiltrerer Mickeys og Fedtmule forfædre en bande togrøvere, som hærger i det vilde vesten i 1880erne.
  • I ”Flodpiraterne” (AA&Co. nr. 32-34/1969) går vi en tand længere tilbage i tiden til 1830erne, hvor Sortepers forfædre stjæler skind fra pelsjægerne.
  • I ”Sørøverskib i sigte!” (AA&Co. nr. 1-3/1974 og 18-20/1994) vender vi tilbage til 1700-tallet, hvor Mickeys forfader er kaptajn på et handelsskib, som bliver bordet af caribiske pirater.

En pudsig detalje er, at hvis vi skal tro på historierne, så har alle Mickeys forfædre også heddet Mickey (og det samme gælder for Fedtmule). Men det skyldes måske, at fædrene i familien Mouse har så travlt med deres eventyr, at de ikke har haft tid til at finde på nye navne til deres sønner.

Se mere om samme emne:
22 Kommentarer
det er rigtigt nok der står at de kommer fra en tidsmaskine, måske er det trykfejl eller????
Seje forfædre... :D
Men forstår ikke helt.. I historien med vikingerne står der at Mickey og Fedtmule kom fra en tidsmaskine? o_o
Uuh :D
-første :D
Annonce:
15
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
Annonce:
Annonce:
Luk