Annonce:
Annonce:
Velkommen til forummet på Andeby.dk

Snakkevornt sludrechatol og skribloman? Skriv, tast og skræp med dine venner på Andeby.dk!


Søg | Aktive indlæg

Andiancens partiavis nr. 1 Options
Andiancen
14. november 2017 19:12:50 Anmeld


Tilmeldt: 27-05-2011
Indlæg: 83


Tilbage til toppen
Andiancens Partiavis


Skribent og redaktør: Laujensen

Velkommen, dette er Andiancens nystartede partiavis. Formålet med avisen er at gøre opmærksom på de byrådssager der i øjeblikket bliver debatteret og stemt om, naturligvis med Andiancens synspunkter og forklaringer på disse i hovedsædet. Ved siden af det aktuelle byrådsarbejde vil der selvfølgelig også skrives om partiets aktiviteter udenfor byrådet.

1. Andiancen stillede for nyligt forslag om at ændre §7 i regler om byrådet i Grundloven. Ændringen bestod i at det hidtil har været sådan at borgmesteren skulle godkende udskiftningen af et byrådsmedlem, og den del af paragraffen så vi gerne ændret. Grunden til at Andiancen ønskede paragraffen ændret, er at vi mener at det 100% er op til et parti at udskifte dets medlemmer i byrådet, hvis der i partiet er opbakning til dette. Denne ændring vil også betyde at inaktivitet ikke længere er den eneste gyldige grund til ekskludering/udskiftning, hvilket vi ser som en fordel, for der kan være andre grunde til at en udskiftning er nødvendig.


2. Julie And fra Partiet_kage stillede for nyligt forslag om en række procedurevedtægter, som omhandler den nyoprettede domstol, forslaget birnges her for at give overblik og er som følger:

Domstolens procedure

§1 Dommerne må indbyrdes bestemme, hvordan de kommer frem til en domfældelse

Stk. 2: Det er dommernes ansvar at holde øje med hvornår der er en sag, der skal behandles via domstolens bruger.

Stk. 3: En sag skal formelt sendes til domstolens bruger, før tidsgrænsen for domfældelsen på 7 dage starter.

Stk. 4: Alle indsendte sager skal behandles af domstolen.


§2 Der skal oprettes en blog på domstolens bruger for hver individuel sag

Stk. 2: Sagen, dommen og eventuelle appeller skal beskrives i indlægget.

Stk. 3: Disse blogindlæg er udelukket til at informere andebyborgere.

Stk. 4: Ved domfældelsen skal de direkte indblandede i en sag informeres i en privat meddelelse.


§3 Domstolen er en del af byrådslegen, og har derfor samme jurisdiktion som byrådet.

Stk 2: Domstolen kan ikke bestemme over andre lege på andeby.dk.
§4 Domstolen kan kun dømme i sager indenfor dets rammer.

Stk. 2: En sag skal mærkes ‘irrelevant’, hvis den falder udenfor domstolens jurisdiktion.


§5 En reservedommer vil blive udpeget ved dommervalget.

Stk. 2: Hvis en dommer træder af, vil reservedommeren overtage posten som dommer og en ny reservedommer skal udpeges af byrådet.

Stk. 3: Hvis en dommer i en periode ikke kan udfylde sine opgaver (f.eks. pga. ferie), vil reservedommeren midlertidigt overtage pladsen som dommer.


§6 En dommer, der er indblandet i en sag, kan ikke have indflydelse på domfældelsen.

Stk. 2: dette er tilfældet, hvis personen er nævnt ved navn eller er direkte forbundet til sagen.

Stk. 3: Denne dommer vil midlertidig blive afløst af reservedommeren, derefter justitsministeren, derefter borgmesteren.

Stk. 4: Hvis den tredje dommer af uforudsete grunde ikke er fundet efter 2 dage, skal sagen udelukkende behandles af de to resterende dommere.Andiancen er i store træk enige med Julie Ands forslag, og læner imod at stemme for dets vedtagelse. Der er dog enkelte indsigelser, f.eks. ønsker vi en klar formulering af hvad byrådets og dermed domstolens jurisdiktion er. Andiancen ønsker også klarhed over hvem der afgør om en dommer er indblandet i en sag. Udover disse mindre uoverensstemmelser mellem forslaget og Andiancens ideer, er det et solidt stykke lovgivning, som giver domstolen nogle grundlæggende retningslinjer, som vi så kan udvide og perfektionere i den kommende tid.3. Rapikale Ænder stillede for nyligt følgende forslag:

§9: Når en vælger har afgivet sine stemmer, er det ikke tilladt for politikerne eller andre med politisk motivation, at rette privat henvendelse til vedkommende med henblik på at påvirke ham eller hende til at ændre sine stemmer.

Stk. 1: Afsløres en opstillet bruger i at stå bag sådan aktivitet, vil det medføre udelukkelse fra det pågældende valg og Andebys Byråd.

Stk. 2: Afsløres samme bruger i at gentage aktiviteten ved et senere valg, vil det medføre permanent udelukkelse fra Andebys Byråd.

Stk. 3: Med udelukkelse fra Andebys Byråd forstås muligheden for at være byrådsmedlem, borgmester eller engageres i et ministerium.Andiancen er principielt imod dette forslag, da det ligger begrænsninger på den enkelte brugers ret til at føre en aktiv valgkamp. Andiancen anerkender dog at personlige beskeder af særlig karakter kan være et problem, og derfor stiller vi følgende modforslag:

§9 når en vælger har afgivet sin stemme, men valgperioden endnu ikke er overstået, er det tilladt for partier og løsgængere at kontakte vælgeren over PM, og opfordre vælgeren til at ændre sin stemme.

Stk. 1 hvis partiet/løsgængeren afsløres i at bruge truende sprog, vil de ændrede stemmer ikke tælle med, hvis altså afsløringen falder inden byrådssamlingen

stk. 2 hvis afsløringen af truende sprog først opdages efter byrådssamlingen, vil partiet eller løsgængeren blive bedt om at afgive et mandat, som så tildeles den der ved valget var tættest på at opnå byrådsvalg

Stk. 3 Det er domstolens vurdering hvorvidt sproget har truende karakter, eller bare er stærkt overbevisende


Med dette forslag håber vi på at regulære særlig aggressiv valgkamp, men stadig ikke begrænse Andeby.dks politikere unødigt. Vi vil naturligvis stemme for vores eget forslag når afstemningen kommer, for vi kan ikke bakke op om det oprindelige forslag.Andiancen Chatbruger er tilbage

Efter lange tider er Andiancens gamle chatbruger blevet genaktiveret (jeg kom i tanke om passwordet), og derfor vil der på lørdag afholdes en chat/skriveaften i Chatbrugerens blog. Jeg håber at det har interesse for sidens brugere, og at det kun bliver den første af mange Skriveaftener.


Andiancen søger medlemmer

Igennem en længere periode har undertegnede været eneste medlem af Andiancen, og det er blevet betragteligt sværere at føre en fornuftig diskussion med sig selv end det var i starten. Det ville være rart at kunne droppe det royale ”vi” og rent faktisk snakke om flere personer, når jeg skriver ”vi i Andiancen”, så derfor søger vi i partiet nye partikammerater, som har lyst til at give sig i kast med det politiske arbejde.


Jeg takker jer læsere af denne førsteudgave af Andiancens partiavis for jeres tålmodighed (for det må i have haft for at nå herned), og tager gerne imod ris, ros og gode ideer til de kommende udgaver.


Med venlig hilsen andiancen

OK, vogt jer! Andiancen is back on track!Bliv medlem af andiancen

Går du ind for

1. forøgelse af donaldistiske debatter

2. Mere fra byrådet

3. mere aktivitet

Så er dette MÅSKE dit parti

Skriv en besked til andiancen
AbettorGem
14. november 2017 20:08:40 Anmeld


Tilmeldt: 04-06-2012
Indlæg: 861


Tilbage til toppen
God avis fra et godt, principfast parti.

Chefredaktør på Sandhedens Time - Andebys mest læste avis

Formand og byrådsmedlem for Rapikale Ænder - Forandring fryder!
Quick Reply Gem
Du skal være medlem og logget ind for at svare.Hop til Forum
Du kan ikke skrive nye indlæg i dette forum.
Du kan ikke svare på indlæg i dette forum.
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum.
Du kan ikke ændre dine indlæg i dette forum.
Du kan ikke lave afstemninger i dette forum.
Du kan ikke stemme i dette forum.

RSS

Annonce: