Fætter Guf er Andebys dovendidrik
Fødselsdag: Fætter Guf har fødseldsdag den 9. maj 1938 i den daglige avistegneserie “Donald Duck”. Da Fætter Guf troppede op hos Anders And medbragte han en seddel med følgende besked: “Kære Anders, din fætter Guf kommer og bor hos dig et stykke tid. Hilsen Bedstemor And. PS Sørg for at han får nok at spise.” Det sidste kunne Fætter Guf sagtens klare selv, han spiste alt, hvad Anders And havde i huset og stjal tilmed sutteflasker fra babyer og bananer fra aberne i den zoologiske have. I øvrigt påstod fætter Guf i 1957 at han var født i tvillingernes tegn.
Slægtninge: Fætter Guf har en far som hedder Gunnar Gås. Fætter Gufs mor er Bella Blisand.
Kæreste: Fætter Guf har ingen kendte kærester. Men Fætter Guf har været meget betaget af Andersine. Det var helt tilbage i 1941, hvor han havde sin egen gård.
Bopæl: Bedstemor Ands gård er hvor Fætter Guf bor og det er lige uden for Andeby.
Beskæftigelse: Fætter Guf er Gårdskarl. Han er blevet fyret nogle gange, så Fætter Guf har forsøgt sig med andre job, bl.a. som detektiv.
Hobby: Fætter Gufs favorithobby er at spise og sove. Han er flere gange blevet kåret som den mest dovne person i Andeby og omegn. Fætter Guf holder af at spille banjo, men ifølge Bedstemor And er hans spil bedst egnet til at jage rotter væk.
Påklædning: Fætter Guf går mest i klædt en skjorte, vest, butterfly og hat.
Dyreart: De lærde er været ueninge om, hvilke slags dyr Fætter Guf egentlig er. Nogle har ment, at han er en kalkun eller en and, men de fleste er enige om, at han er en gås.
Første optræden i Danmark: Anders And & Co. nr. 5/51 er første gang vi møder Fætter Guf i Danmark.
Andet: Lige i nærheden af planeten Pluto, finder vi en planet, hvor indbyggerne er tro kopier af fætter Guf. Befolkningen er lige så rolig og afslappet og harmonisk som Fætter Guf selv, men en gang, hvor han rejste dertil med Georg Gearløs, startede de en hel lavine af opfindelser og foretagsomhed til Fætter Gufs store fortvivlelse.
Fætter Guf på andre sprog:
Engelsk: Gus Goose
Tjekkisk: Gustu
Dansk: Guf
Tysk: Franz Gans
Finsk: Hansu Hanhi
Færøsk: Ganus
Fransk: Gus
Italiensk: Ciccio
Hollandsk: Gijs Gans
Norsk: Guffen
Portugisisk: Gansolino
Russisk: Gus
Svensk: Mårten Gås