Fætter Højben er ikke som sin fætter Anders And

Fødselsdag: Fætter Højben, som er Andebys heldigste and, har fødselsdag januar 1948, da tegneserien “Winterswimming” af Carl Barks blev udgivet i USA.

Slægtning: Fætter Højben har en stor familie. Blandt familiemedlemmerne er Anders And og Fætter Vims. Se også Don Rosas stamtræ.

Kæreste: Fætter Højben har ingen fast kæreste, men prøver til stadighed at snuppe Andersine fra Anders And.

Adresse: Fætter Højben bor i fortunaparken 7.

Arbejde: I et svagt øjeblik påtog Fætter Højben sig for meget længe siden et arbejde, hvorved han kom til at tjene 25 øre. Det skammede han sig så meget over, at han gemte lønnen i et pengeskab og har nægtet at se på den siden. Hvad skal Fætter Højben, Andebys heldigste and, med et arbejde?

Hobby: Lotteri og afslapning.

Påklædning: Fætter Højben er klædt som en gentleman med hat, frakke og gamacher.

Debut i Danmark: Januar 1950 er første gang vi støder på Fætter Højben.

Andet: Tidligere var Fætter Højben temmelig skurkagtig. I Anders And og Co. nr. 5/51 afsløres det, at hans reol er fyldt med bøger, han har lånt og aldrig leveret tilbage, og at hans boghylder rummer mærkede kort og falske togbilletter! Anders And er misundelig på Fætter Højben som altid er heldig, mens Højben gerne ville være i Anders’ sted, når Andersine er i nærheden. Fætter Højben er så heldig, at han kan ønske sig en million kroner, og så kommer pengene dumpende ned i hans hat.

Fætter Højben på andre sprog:
Norsk: Fetter Anton
Svensk: Alexander Lukas
Finsk: Hannu Hanhi
Engelsk: Gladstone Gander
Tysk: Gustav Gans
Fransk: Gontran Bonheur
Italiensk: Gastone Paperone
Portugisisk: Gastão

 

Tilbage til Figurer & Fakta