Fedtmule er Mickey Mouses bedste ven

Fødselsdag: Fedtmule har fødselsdag den 12. maj 1932, hvor han debuterer i filmen “Mickey’s Revue”. Fedtmule bliver i filmen kaldt “Dippy Dawg” og faktisk får han flere navne før han endelig får navnet Goofy eller Fedtmule(på dansk).

Slægtninge: Fedtmule har faktisk haft både en kone og en søn! Hans familie optrådte for første gang i filmen “Fathers Are People” fra 1951. Ellers er nevøen Gilbert den slægtning, vi kender bedst. I tv-serien “Goof Troop” som kørte mellem 1992 og 1993 i USA, optræder Fedtmule med sønnen Max.

Kæreste: Fedtmule har ingen fast kæreste. Men rygterne siger, at han har et godt øje til Nora Malkeko – men det er nok, hvad det er, et rygte!

Bopæl: Mulevænget 3 er hvor Fedtmule bor – og huset er ret faldefærdigt! Desværre er han ikke kendt som den helt store håndværker eller handymand. Fedtmule ville sikkert bare ende med at gøre ting værre.

Arbejde: Fedtmule har ikke noget fast arbejde. Fedtmule optræder mest som assistent for Mickey Mouse i forskellige kriminalsager.

Påklædning: Fedtmule går altid med blå hat, sort vest, rød højhalset trøje, blå bukser og brune sko (mindst nr. 56!)

Første gang i Anders And & Co: Nr. 1/49 i historien “Fedtmule på andejagt”.

Andet: Fedtmule er høj og ranglet og har en fjoget latter. Fedtmule er kluntet, naiv og klodset men meget venlig. Derudover har Fedtmule også et godt hjerte. Det kommer især til udtryk via Fedtmules venskaber med Mickey Mouse og Anders And. Se eventuelt filmen “de ensomme spøgelser” Når Fedtmule spiser sine superjordnødder fra haven, bliver han til SUPERMULE! Fedtmule og Supermule er vitterlig som nat og dag.

Fedtmule på andre sprog:
Norsk: Langbein
Svensk: (Jan) Långben
Finsk: Hessu Hopo
Engelsk/tysk: Goofy
Fransk: Dingo Goufy
Italiensk: Pippo
Portugisisk: Pateta

 

Tilbage til Figurer & Fakta