Hexia de Trick er den forførende troldkvinde med mange talenter

Fødselsdag: Hexia de Trick har fødselsdag december 1962 i tegneserien “The Midas Touch” af Carl Barks. Hexia de Trick er en ond troldkvinde og blev oprindeligt kaldt Magika Pokus.

Slægtninge: Hexia de Trick har ingen kendte slægtninge.

Bopæl: Ved foden af vulkanen Vesuvio har Hexia de Trick sit hjem.

Arbejde: Hexia de Trick er en ond troldkvinde.

Påklædning: Hexia de Trick optræder for det meste i en sort kjole. Men optræder også i andet, når hun skifter identitet. Hexia de Trick kan således forvandle sig til andre figurer og karakterer.

Første optræden i Danmark: Første gang man ser Hexia de Trick er i Anders And & Co. nr. 6/63 i historien “Onkel Joakim “glaserer” sin pengetank”. I historien optræder Hexia de Trick under navnet Magika Pokus.

Andet: Hexia de Tricks højeste mål er at stjæle onkel Joakims lykkemønt, som hun vil smelte om til en amulet i Vesuvios flammer. Amuletten vil gøre hende til verdens mægtigste troldkvinde!
Hexia de Tricks faste hjælper er den kulsorte ravn Rasputin (som blev opfundet af Carl Barks i historien “Guldgæssene på Dun-øen” fra 1963). Han taler menneskesprog og er meget intelligent. Han kan både udspionere onkel Joakim og give en vinge med, når Hexia de Trick laver et nyt heksebryg.

Hexia de Trick på andre sprog:
Norsk: Magica fra Tryll
Svensk: Magica de Hex
Finsk: Milla Magica
Engelsk: Magica de Spell
Tysk: Gundel Gaukeley
Fransk: Miss Tick
Italiensk: Amelia
Portugisisk: Maga Patalójika

 

Tilbage til Figurer & Fakta