Hvem er Klavs Krikke? Vidste du at hans hobbyer er jagt og fiskeri?

Fødselsdag: 1929 i filmen “The Plow Boy”. Klavs kom første gang på tryk 1. april 1930 i USA i dagsstriben “Mickey Mouse in Death Valley ” – samtidig med blandt andet Nora Malkeko.

Slægtninge: Ingen kendte.

Adresse: I Andeby, i nærheden af Mickey, Minnie, Nora og Fedtmule.

Arbejde: I starten af sin karriere gik Klavs på bagbenene og bar handsker på forbenene. Klavs har haft flere jobs, bl.a. skuespiller (med Hamlet som speciale), detektiv og snedker (men her var han en katastrofe).

Påklædning: Hat, bukser og ofte seletøj!

Debut i Danmark: Marts 1951 i Anders And & Co. nr. 3/51.

Andet: Klavs har fiskeri og jagt som hobby. Det sker, at han bruger Pluto som jagthund. Klavs har været en slags kæreste med Nora Malkeko siden 1931, men dette har ikke hindret Nora i at flirte uhæmmet med Fedtmule, specielt i begyndelsen af 70’erne, hvor Klavs ironisk nok forsvandt fra serierne. Mellem 1929 og 1990 var Klavs med i 29 film. I mange af disse spillede Klavs på et instrument, og han var oftest aktiv i rytmesektionen. I filmen “The Jazz Fool” spiller han fx xylofon på sine tænder! Klavs praler ofte, uden der er hold i noget af det! Blandt andet pralede han om sin skuespillerkarriere og om den gang, hvor det tog 20 minutter før publikum forlod salen. I følge Nora var det 20 minutter efter, at forestillingen startede – ikke efter den sluttede.

Klavs Krikke på andre sprog:
Norsk: Klaus Knegg
Svensk: Klasse
Finsk: Polle Koninkaulus
Engelsk: Horace Horsecollar
Tysk: Rudi Ross
Fransk: Horace
Italiensk: Orazio
Portugisisk: Horácio