Anders Ands tre nevøer Rip, Rap og Rup

Fødselsdag: 17. oktober 1937 er Rip, Rap og Rups fødselsdag. Det er første gang, de optræder i Anders And-tegneserien i de amerikanske aviser.

Slægtninge: Rip, Rap og Rups mor er Della And. Deres far er desværre ukendt. Anders And er onkel til Rip, Rap og Rup ved at Della And er søster til Anders. Vi har også mødt en hel del fætre gennem årene. Den første var fætter Sokrates i Anders And og Co. 5/1950. Se mere til familie And i Don Rosas stamtræ.

Adresse: I tidernes morgen havde Rip, Rap og Rup adresse på Gåsevænget 13, men siden Anders And & Co. nr. 21/83 har deres adresse været Paradisæblevej 111. En adresse Rip, Rap og Rup deler med deres kære onkel Anders.

Arbejde: Rip, Rap og Rup går i tredje klasse og har derfor ikke noget arbejde endnu. Men de påtager sig alle mulige arbejdsopgaver for at tjene penge. Som grønspætter påtager drengene sig også en del frivilligt arbejde.

Hobby: Rip, Rap og Rup er med i Grønspætte-Patruljen.

Påklædning: For det meste har Rip blå, Rap grøn og Rup rød hue på. Men det hænder, at drengene bytter for at narre besværlige onkler.

Debut i Danmark: Marts 1949 får Rip, Rap og Rup deres debut i Danmark.

Andet: Rip, Rap og Rup har med få undtagelser boet fast hos onkel Anders, siden de kom til huset i 1937. Oprindeligt var Rip, Rap og Rup nogle vaskeægte banditter, især over for deres onkel Anders men det har udviklet sig. Rip, Rap og Rup er senere blevet mere intelligente, hvor de ofte må hjælpe deres onkler ud af svære situationer. I tv-serien “Ducktales”, er drengene både nogle små banditter men også de kloge eventyrer a la Indiana Jones. Rip, Rap og Rup er ti-stjernede generaler i Grønspætterne, en verdensomspændende organisation. Grønspættebogen er essensen af hele verdens visdom og meget nyttig i vanskelige situationer.
Af og til laver tegnerne fejl, og en fjerde nevø dukker op. Selv Carl Barks gjorde dette et par gange. Se Anders And & Co. 28/63 side 12 billede 6 og nr. 12/77 side 8 billede 5.

Rip, Rap og Rup på andre sprog:
Norsk: Ole, Dole og Doffen
Svensk: Knatte, Fnatte och Tjatte
Finsk: Tupu, Hupu ja Lupu
Engelsk: Huey, Dewey and Louie
Tysk: Tick, Trick und Track
Fransk: Loulou, Riri et Fifi
Italiensk: Qui, Quo, Qua
Portugisisk: Huguinho, Zezinho e Luisinho

 

Tilbage til Figurer & Fakta