Sorteper er den ældste af de nuværende Disneyfigurer

Fødselsdag: Første gang vi ser Sorteper er den 15. februar 1925 i filmen “Alice solves the Puzzle”. Sorteper optræder dermed på filmlærredet tidligere end Mickey Mouse, og han er selvfølgelig Mickeys ældste fjende!

Slægtninge: Sortepers kone er Hilda (mest i Jumbobog). Piratmutter er Sortepers mor og Korteper er hans tvilling. At se forskel på Sorteper og Korteper kan være svært. De ligner ekstrem meget hinanden. En af Sortepers fjerne slægtninge er advokat Bertie P. Persort.

Bopæl: Diverse steder – Sorteper har ikke nogen fast adresse. Det afhænger lidt af hvor politiet befinder sig!

Arbejde: Sorteper kan karakteriseres som en forbryder på heltid. Sorteper lokkes af hurtige gevinster og det kan for eksempel være på bekostning af Joakim von And eller Mickey Mouse m.m.

Påklædning: Sorteper er lidt utraditional og har ikke noget fast kostume. Sortepers valg af tøj varierer derfor meget og er sikkert for at forvirre myndighederne.

Debut: Sorteper optræder for første gang i Danmark i Anders And & Co: Nr. 8/51, hvor han arbejder for onkel Joakim!

Andet: Hans rigtige navn er Peter P. Persort. Det røbes i Anders And & Co. nr. 17/68. Sorteper havde træben i starten – skiftevis på højre og venstre ben! Han er den ældste af de nuværende Disneyfigurer og optrådte første gang på film i februar 1925 hvilket er 3 år før Mickey Mouses første optræden! Sorteper har flere gange optrådt som en sand skurk og led karl i adskellige kortfilm sammen med Anders And og Mickey Mouse. Sorteper råber generelt højt og har en karakteristisk ond latter. Man er ikke i tvivl om hans grove karakter.

Sorteper på andre sprog:
Norsk/svensk: Svarte-Petter
Finsk: Musta Pekka/Jopi Jalkapuoli
Engelsk: Black Pete/Peg-Leg Pete
Tysk: Kater Karlo
Fransk: Pat Hibulaire
Italiensk: Pietro Gambadilegno
Portugisisk: Joao Bafo-de-Onca

 

Tilbage til Figurer & Fakta