Annonce:
Annonce:
5 tips til hvordan du skriver en god artikel!

5 tips til hvordan du skriver en god artikel!

Vi har mange medlemmer her på Andeby.dk som skriver ting og sager og deres egne avisartikler. Her er nogle tips!

1 2 Næste »

Vi giver dig 5 tips til hvordan du skriver en god artikel:

Når du har skrevet din super-fede artikel så send den lige til Admin - måske vi kan arrangere at din artikel bliver udgivet som en rigtig artikel her på Andeby.dk!

1. Titlen - opmærksomhed

Det er fuldstændig ligegyldigt hvor godt din artikel er skrevet, hvis du ikke har en iøjefaldende titel. Titlen skal kort opsumere hvad artiklen handler om. Her gælder det om at være kreativ, så du fanger læserens opmærksomhed. Det er titlen der sælger, men pas på at den ikke bliver for lang! Når folk er på jagt efter information på internettet har de tendens til at klikke på fængende "overskrifter" i stedet for den kedelige og hverdagsagtige tema-overskrift.

2. Indledningen

Indledningen bør ikke være for lang, og den bør have sammenhæng med næste del, nemlig hoveddelen. Den skal - som overskriften - kort fortælle hvad artiklen handler om, men her med flere ord. Prøv at fange læserens interesse; brug virkemidler som får læseren lyst til at læse videre. Et eksempel er at du udelader den mest væsentlige information - bare hinter til den - så læseren bliver nysgerrig, og læser videre for at se resten.

3. Hoveddelen

Når du surfer på internettet, er din opmærksomhed meget spredt, ved de fleste er den lig med en guldfisks! Med andre ord, folk plejer at være meget mere utålmodige når de læser fra en skærm i forhold til at læse fra en bog. Derfor er det vigtigt at holde sætninger og afsnit enkle, korte og to-the-point. En anden måde at holde læsernes opmærksomhed ville være at bruge punkt-lister - det vil sige at lave lister med punkter som eksempelvis herunder:

Top 3 biograffilm i Andeby:

  • Fjollegernet
  • Frits Kit 3
  • Åkande And Prix

Hoveddelen skal i grove træk give meget information i kortest mulig tekst.

Fortsætter på næste side!

1 2 Næste »
Se mere om samme emne:
5 Kommentarer
Fedt jeg skal prøve at lave en klasse avis.
Sjovt min klasse er med i en konkurrence hvor vi skal lave en avis!
Fint med en guide, selvom at keg vil mene at jeg selv, og de fleste andre, bruger den opskrift i forvejen. Desuden behøver man jo ikke lave artiklerne på den måde :-)
Fedt nok, dudes :D
Annonce:
14
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk