Annonce:
Annonce:
Joakim von And har kun en Joakim von And har kun en

Joakim von And

Joakim von And er den rigeste and i verden

1 2 Næste »

Fødselsdag: Onkel joakim har fødselsdag december 1947 i historien «Jul på Bjørnebjerg» (skrevet og tegnet af Carl Barks).

Forældre: Joakim von Ands forældre er Clementine von And og Frederik von And. Som barn boede Joakim med sine forældre og to søstre i en lille rønne i Glasgow. Frederik var fabriksarbejder og arbejdede hårdt for at forsørge sin familie. Han gav Joakim von And det skopudsersæt, der blev begyndelsen til hans formue. Clementine passede husholdningen og havde nok at gøre med at opdrage sine tre børn. Da Joakim von And kom til penge, sørgede han for, at hans forældre kunne flytte tilbage til von And-klanens slot, hvor de boede til deres dages ende.

Andre slægtninge: Joakim von And har en stor familie og er for eksempel onkel til Anders And og Rip, Rap og Rup. Joakim von And er også kendt som onkel Joakim. Se mere om Joakim von Ands familie i Don Rosas stamtræ her på andeby.dk.

Kæreste: Joakim von And har aldrig haft nogen fast kæreste. Den mest alvorlige romance var nok den med Gulda Glimmer i hans guldgraverperiode i Klondike.

Adresse: Joakim von And har adresse op Store Velstands Boulevard 888 eller på kontoret i Pengetanken på Bilbremsebakken.

Joakim von Ands pengetank
Joakim von Ands pengetank


Arbejde:

Joakim von And er Finansmand.

Hobby: Joakim von And har kun en "hobby" og det er penge og pengebade.

Påklædning:Joakim von And har et sæt tøj, magen til det han bruger i dag, blev oprindelig købt på udsalg i Skotland. Det blev ødelagt, da Joakim flygtede fra en indsamling, som Andersine stod bag, men han har senere fået syet en tro kopi af det.

Særlige evner: Onkel Joakim har en fantastisk udviklet sans for at gøre en god forretning. Faktisk kan han med sin næse lugte, når der er guld, ædelsten eller penge i nærheden.

Debut i Danmark: Vi ser Joakim von And første gang i August 1949.

Andet: Joakim von And er verdens rigeste and. Han driver virksomheder over hele verden og har også interesser i verdensrummet! Joakim von And voksede op i Skotland, hvor han tjente sin første 25-øre. Joakim von And rejste til USA, og her startede han for alvor sin fantastiske karriere. I dag er han verdens rigeste and, og Joakim von Ands penge tiltrækker selvfølgelig slyngler. Som Anders And engang sagde: "Når alt kommer til alt, er 500.000.000.000.000.000.000.000.0 -00.000.000.000.000.000. -000.000.000.000.000.000.000.000. -000.000.000.000.000.000. -000.000 kroner en pæn sum penge, som kan friste alle og enhver". Det er nok ingen overdrivelse. Op gennem årene har Joakim von Ands formue virket som en magnet på tyve og slyngler af diverse slags. Bjørne-banden har flere gange forsøgt at røve pengetanken men uden held. Vidste du forresten, at Joakim von Ands højde er 92 cm? Det fandt Hexia de Trick ud af i Anders And & Co. nr. 21/1964. Hun skulle forvandle sig til Joakim og havde brug for et nøjagtigt mål.

Joakim von And på andre sprog:
Norsk: Skrue McDuck
Svensk: Joakim von Anka
Finsk: Roppe Ankka
Engelsk: $crooge McDuck
Tysk: Dagobert Duck
Fransk: Oncle Picsou
Italiensk: Paperon de Paperoni
Portugisisk: Tio Patinhas

Joakim von And
Joakim von And

Læs mere om Joakim von And på næste side!

1 2 Næste »
Se mere om samme emne:
47 Kommentarer
Joakim Von And er min yndlings af alle tegneserier i verden jeg er Vild med ham og bladene:Her er dit liv Joakim
http://comicwiki.dk/wiki/Fil:Stamtr%C3%A6_kladde.jpg - Don Rosa skriver han er død i 1967, men det kan han da ikke være når der er lavet moderne historier med ham? :) - kan ikke lige fatte det...
[quote="Jonathan_007"]Til Naoh:
Aaah... Streng og streng! Vil nu mere sige at han er sparsommelig! Hvad tror du ellers gjorde ham til "Verdens rigeste and" Og nej! Han giver IKKE Anders 3 kroner om måneden, men derimod i timen! Og det er ikke altid 3 kroner. Nogle gange mere og nogle gange mindre! Vil nu også sige at min yndlingsfigur har et stort hjerte!
joakim har et stort hjerte
han har vildt mange penge
Til Naoh:
Aaah... Streng og streng! Vil nu mere sige at han er sparsommelig! Hvad tror du ellers gjorde ham til "Verdens rigeste and" Og nej! Han giver IKKE Anders 3 kroner om måneden, men derimod i timen! Og det er ikke altid 3 kroner. Nogle gange mere og nogle gange mindre! Vil nu også sige at min yndlingsfigur har et stort hjerte!
han er bare nice med alle de penge :D
Han er en rigtig nærig and :-)
Onkel Joakim er mega streng han giver 3 kroner til Anders And om måneden
han er skøn;) som anders and engang sagde: "Vores onkel er den bedste! Han springer frem hvis nogen truer hans pengepung, men han kryber i skjul hvis nogen afslører han har et stort hjerte"! :D lidt kært hvis i spørger mig!
Kan ikke lade vær med af se det buttede billed :D
Wauw fedt billed xD
jeg mente ikke ''*************'' men S-P-A-R-E-S-O-M-M-E-L-I-G ;)
¨Joakim er bare skøn ;)
Ja, han er også min ynglings figur :D
Han er den bedste :D
Annonce:
134
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Her kan du læse alt om Andebys mest temperamentsfulde and

  • Anders Ands tre nevøer Rip, Rap og Rup

  • Hexia de Trick er den forførende troldkvinde med mange talenter

  • Bjørne-banden er Andebys største skurke og Joakim von Ands store skræk

  • På toppen af Andebys højeste punkt - Bilbremsebakken - ligger Joakim von Ands pengetank. Den rummer alle hans penge og er beskyttet mod tyve og hekse af alle mulige udspekulerede fælder.  

  • Andebys milliardærklub er et naturligt mødested for byens rigeste bankdirektører, fabrikanter, skibsredere etc. Selvfølgelig har Joakim von And været medlem i mange år.

  • Vidste du, at man kan blive klogere på noget så kompliceret som økonomisk teori ved at læse Anders And?

Annonce:
Annonce:
Luk