Annonce:
Annonce:
Al Taliaferro opfandt Rip, Rap og Rup sammen med Ted Osborne Al Taliaferro opfandt Rip, Rap og Rup sammen med Ted Osborne

Al Taliaferro

Al Taliaferro var manden, der sammen med Ted Osborne fandt på Rip, Rap og Rup. Og på hvorfor de havnede hos deres onkel!

« Forrige 1 2


Charles Alfred 'Al' Taliaferro

I 1936-1937 handlede serien om en hidsig og uheldig and, der havde spillet sammen med Mickey Mouse og Fedtmule i flere film. Taliaferro var overbevist om, at denne and skulle have sin egen faste serie. Derfor plagede han sine chefer om at få lov til at lave den. Efter et stykke tid gav de efter, og Al Taliaferro lavede den første rigtige Anders And-avisserie i 1938.

Selvfølgelig havde Al Taliaferro ret: Serien blev hurtigt en stor succes, og han fortsatte med at tegne den, indtil han døde i 1969. De små striber, der kommer i Anders And-bladet med titlen "En klassisk avisstribe", lavede Taliaferro 6 af hver uge, mens de store helsider "En god gammel årgang" blev lavet til søndagsaviserne. Alt i alt nåede Al Taliaferro at tegne ca. 11.000 Anders And-historier. Utroligt.

« Forrige 1 2
Se mere om samme emne:
22 Kommentarer
T*A*L*I*A*F*E*R*R*O
V*A*R
Visste dere at ************** den som lagde de første avisstripene og begynte med det?
AL var et sandt geni som I allesammen siger! Han var genial! Jeg elsker Rip, Rap og Rup, de er vildt seje og søde! Alle de numre de laver med Anders er vildt cool selvom det nok ikke er så sjovt for Anders, men de er vildt sjove!
Sejt, han er et geni! :D
De er søde. Hader de historier hvor det ender med at Anders bliver til grin af Højben:(
Al er et sandt geni!
jeg elsker Rip, Rap og Rups nummer de gør mig altid så glad
Annonce:
10
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Anders Ands tre nevøer Rip, Rap og Rup

  • Carl Barks (født 1901, død 2000) er alle tiders bedst kendte Anders And-tegner. Han nåede at lave over 6.000 sider, og han opfandt figurer som onkel Joakim, Bjørne-banden og Fætter Højben.  

  • Spørgsmål og svar fra læserne.

Annonce:
Annonce:
Luk