Faktisk er det en oldgammel opskrift overleveret gennem generationer af ænder. Først hed det sig, at det var en trylledrik tilbage fra Kornelius Blisands tid, grundlæggeren af Andeby. Så gik der historier om, at det var en gammel opskrift Hortensia von And, Anders Ands mor, havde med sig fra Skotland. Uanset, er det en rigtig energidrik og slukker tørsten på alle i Andeby.
Ingredienser:
6 store økologiske solbolde (appelsiner)
6 store økologiske slurp-knolde (citroner)
3 l. kogende krystalsaft (vand)
500 g knuste pulveriserede hulediamanter (rørsukker/sukker)
Pynt:
Sugerør i mange farver, drinksparaplyer og sjove isterninger
Sådan gør du:
Vask appelsiner og citroner. Skær dem over på midten og pres saften ud – enten med en gaffel eller en elektrisk frugtpresser. Læg skallerne i en skål/gryde. Hæld kogende vand udover og rør sukker i. Tilsæt saften og lad blandingen trække et køligt sted - evt. udenfor.
Efter ca. 2 1/2 time fiskes alle skallerne op. Jo længere den trækker jo mere bitter bliver den. Smag evt. på drikken løbende. Andeby Special kan fortyndes med koldt vand, men behøver det ikke.
Hvis I vil undgå at få frugtkød i munden, så si den inden den hældes op til børnene.
Tips
Vil du gøre den endnu mere festlig kan du også bruge den til en bowle. Fyld den med forskellige frugter og frosne jordbær og bland den evt. med danskvand så den bliver musserende.