Annonce:
Annonce:
Andeby

Andeby

Andeby er hjemsted for hele familien And. Det er en moderne storby med højhuse, fabrikker, banker, skoler, biblioteker og sit eget fodboldhold, og den styres af en borgmester, som indbyggerne vælger.

1 2 Næste »

Andeby er et af Carl Barks mange påfund. Efterhånden som han opfandt flere og flere figurer, fik han brug for at placere dem i en fast ramme, og derfor fandt han på Andeby. På amerikansk hedder byen Duckburg, og i det allerførste Anders And-blad fra 1949 kaldes den Andeborg, men det blev snart ændret til Andeby.

Som amerikaner forestillede Barks sig naturligvis, at Duckburg/Andeby lå i USA. I flere af hans historier kan man læse, at den ligger i den opdigtede delstat Calisota. (Det er en sammentrækning af navnene på to rigtige amerikanske delstater: Californien og Minnesota).

Man kan finde flere detaljer om Andebys historie hos Barks og i Don Rosas serie "Her er dit liv, Joakim". På den bakke, hvor onkel Joakims pengetank står i dag, lå der oprindelig et fort, som blev nedlagt engang i 1800-tallet. Selve byen blev grundlagt af nybyggeren Kornelius Blisand, men den begyndte først at vokse, da onkel Joakim flyttede dertil i 1902 og byggede sin pengetank.

1 2 Næste »
Se mere om samme emne:
42 Kommentarer
taler det der kort sandt?
Hej Andebyfans .
Er du medlem af et Andeby-parti nu? Hvis nej, så prøv Andhedslisten! (Se vores mærkesager her: http://www.andeby.dk/default.aspx?section=profile&user=Andhedslisten&page=blog&id=2854).
Hvis du overvejer at melde dig ind, så klik her: http://www.andeby.dk/default.aspx?section=profile&user=Andhedslisten&page=blog&id=2820.
Venlig hilsen Mikalus, reklamemand for Andhedslisten.
paradisæblevej
Hvor bor Anders and.
hvor bor Georg Gearløs
jeg ville gerne have et hus i andeby
Andeby er joakims by og jeg elsker joakim Andeby styrer
Annonce:
85
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Her kan du læse alt om Andebys mest temperamentsfulde and

  • Mickey Mouse er Andebys bedste detektiv

  • Joakim von And er den rigeste and i verden

  • På toppen af Andebys højeste punkt - Bilbremsebakken - ligger Joakim von Ands pengetank. Den rummer alle hans penge og er beskyttet mod tyve og hekse af alle mulige udspekulerede fælder.  

  • Spørgsmål og svar fra læserne.

Annonce:
Annonce:
Luk