Annonce:
Annonce:
Anders And & Co.

Anders And & Co.

Vidste du, at Anders And & Co. er Danmarks længst levende tegneserieblad?

Anders And-bladet er kommet uden afbrydelser siden marts 1949, hvilket gør det til det danske tegneserieblad, som er udkommet i længst tid. Lige siden dengang er bladet blevet udgivet af Egmont (eller Gutenberghus, som forlaget hed tidligere).

Til gengæld er der blevet ændret på, hvor tit bladet kommer, og hvor mange sider det indeholder. I starten udkom bladet kun 1 gang hver måned og var på 36 sider. I 1956 begyndte det at komme hver 14. dag og i 1959 hver uge. Sideantallet voksede til 44 sider i 1991. Siden har der været 48, 64 og i dag 52 sider.

Til sommer 2013 kan Anders And & Co. oven i købet fejre et rundt jubilæum, for så udkommer blad nr. 3000.

Se mere om samme emne:
31 Kommentarer
Annonce:
17
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Her kan du læse alt om Andebys mest temperamentsfulde and

  • Carl Barks (født 1901, død 2000) er alle tiders bedst kendte Anders And-tegner. Han nåede at lave over 6.000 sider, og han opfandt figurer som onkel Joakim, Bjørne-banden og Fætter Højben.  

  • Andeby er hjemsted for hele familien And. Det er en moderne storby med højhuse, fabrikker, banker, skoler, biblioteker og sit eget fodboldhold, og den styres af en borgmester, som indbyggerne vælger.

  • Det var Walt Disney (1901-1966), som grundlagde hele det underholdningsimperium, som er opkaldt efter ham. Men hvor meget har Disney egentlig selv tegnet?

  • Anders And dukkede op første gang i tegnefilmen Den kloge lille høne (The Wise Little Hen) den 9. juni 1934. Se den første film med Anders And her!

Annonce:
Annonce:
Luk