Annonce:
Annonce:
Anders And fortæller:

Anders And fortæller:

VM i fodbold

Danmark deltager desværre ikke i fodbold-VM, der foregår i Brasilien i år. Men forrige gang VM blev afholdt i Latinamerika, var Danmark med. Det var i 1986 i Mexico. Dengang havde Danmark et meget stærkt hold, som blev kaldt ”Dynamit-drengene” og blandt andre bestod af Morten Olsen og Michael Laudrup. Holdet havde også alle tiders bedste fodboldslagsang, der lød ”Vi er røde, vi er hvide, vi står sammen side om side”.

Anders And & Co. med til VM
Men 1986 var ikke kun et godt fodboldår i Danmark. Andeby var nemlig også med til VM i Mexico, og der udkom faktisk et helt særnummer af AA&Co., hvor man kunne læse om holdets forberedelser og problemer. Folk i Andeby var meget entusiastiske omkring deres spillere, som gik under navnet ”Dynamik-drengene”. Træneren – hr. Pinotex – var dog mest bekymret for, om spillerne kunne klare at spille i den tynde luft på de højtliggende mexicanske fodboldbaner. Det problem løste han ved at lade sit hold træne på taget af Andeby Vandværk.

I sidste ende blev Andebys spillere dog slået ud af en slem maveforgiftning, og i stedet måtte Anders And og hans venner træde til for at redde byens ære. Desværre slutter historien lige der, hvor Anders har scoret sit første (og eneste?) mål, så vi ved ikke, hvordan det gik for Andeby. Og underligt nok kan man ikke finde resultaterne af Andebys kampe i de gamle optegnelser fra dengang.

Vi ses om fire år
Til gengæld ved vi, at Danmark vandt tre flotte sejre mod Skotland, Uruguay og Tyskland, men i ottendedelsfinalen løb vi ind i et nederlag til Spanien. Lad os håbe, at vi får lov at se både Danmark og Andeby til næste VM om 4 år.

8 Kommentarer
apropros vm så tænk på em jeg tror tyskland vinder
Sejt!!!
01-10-2015 19:57 (Kommentar redigeret: 01-10-2015 19:57) · Svar
Tyskland vandt i 2014. ØV. havede familie i Argentina PS. håber Danmark kommer med 2018
Jeg håber også at Danmark er med til VM om 4 år
Elsker fodbold så meget !
Jeg har spillet fodbold sammen med min fætter og han svede ret meget. Han var så var så godt Warmet. At ham måtte gå i bad i EN time
22-07-2014 23:17 (Kommentar redigeret: 22-07-2014 23:17) · Svar
har læst historien om dynamik drengende:-)
Argentina vandt pga. Maradona i 1986...
Annonce:
217
Del
Følg os på Facebook
Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk