Annonce:
Annonce:
  • Hjem
  • Artikler
  • Anders And på jagt efter Danmarks skjulte skatte
Anders And på jagt efter Danmarks skjulte skatte

Anders And på jagt efter Danmarks skjulte skatte

Skal han til Lolland-Falster, Bornholm, Det Sydfynske Øhav eller Vendsyssel?

Lolland-Falster, Bornholm, Det Sydfynske Øhav og Vendsyssel. Fire områder i Danmark, der ligger langt fra hovedstadens storbyliv, og som byder på et væld af skjulte skatte. Spørgsmålet er, hvilket område, der byder på flest eventyr for en berejst and som Anders And?

Anders And har været på et hav af eventyr i mange forskellige lande – til efteråret vender han tilbage til Danmark for at opleve enten Lolland-Falster, Bornholm, Det Sydfynske Øhav eller Vendsyssel.

Du kan være med til at bestemme, hvor Anders And skal rejse hen ved at stemme på dit favoritområde. Fortæl, hvad området har at byde på af sjove og spændende oplevelser, der kunne være interessante for en historie i Anders And-bladet til efteråret. Send dit svar i kommentarfeltet, i en mail til bladredaktionen@andeby.dk eller i en sms, hvor du skriver AND SKAT efterfulgt af dit svar og sender til 1225.

De nominerede

 
LOLLAND-FALSTER
De to skønne øer syd for Sjælland, der er kendt for deres roeproduktion, industri, sommerhusområder og historiske monumenter.
BORNHOLM
Solskinsøen midt i Østersøen, hvor vejret bare er lidt bedre end i resten af Danmark. Krølle-Bølle, Hammerhus og rokkestenen fuldender oplevelsen.
DET SYDFYNSKE ØHAV
55 øer, der strækker sig fra Halsnæs Bugt i vest over de Fynske Alper og Egebjerg Bakker til området omkring Svendborg og over vandet til Ærø, Tåsinge og Langeland.
VENDSYSSEL
Det 3000 km2 store område i Nordjylland mellem Skagerak og Kattegat med Skagen, Råbjerg Mile, Løkken, Den Tilsandede Kirke som bare nogle få af de mange seværdigheder.
       
35 Kommentarer
Aarhus eller Randers!
<span style="-webkit-tap-highlight-color: rgba(0, 0, 0, 0);">Bornholm</span>
05-04-2018 14:12 (Kommentar redigeret: 05-04-2018 14:13) · Svar
Jeg bor bare på Sjælland
Vendsyssel - nærmere bestemt Ingstrup Efterskole.

Vi vil gerne invitere Anders And, Rip, Rap og Rup til Ingstrup Efterskole. Vi har længe manglet kvalificerede undervisere i faget; Sneboldekamp. De vil naturligvis blive invitereret med på skolens årlige skitur.

Køkkenet har lovet, at der ikke serveres nogen form for fjerkræ, mens de er på skolen.

Mange hilsner fra

Ingstrup Efterskole
Anders And skal til Bornholm, hvor han omkring Allinge både kan gå på den smukke klippesti mod Vang, hvor der er usandsynlig smukt og rig lejlighed til at komme galt af sted for en kolerisk And. Undervejs kan han og nevøerne snuppe en tur med svævebanen ud over Hammersøen eller ved ankomst til byen blive hvirvlet ind i Folkemødet (Den årlige Andekongres). Måske skal han på ekskursion til Dueodde, hvor han kan gå i timevis ud i vandet uden at blive våd på andet end andefødderne pga. det lave vand. Det kan han nok godt komme op og køre over. Men mon ikke nevøerne finder en løsning på det? God tur.
25-01-2018 21:27 (Kommentar redigeret: 25-01-2018 21:28) · Svar
Jeg syntes at det skal være sydfyn.

Også kunne man skrive en historie om at Anders kommer til gudme (en lille by ude på landet) og finder en skat fra de gamle gudmekonger. Den skat kunne blive taget tilbage af et spøgelse eller sådan noget.

PS: Gudme er en rigtig by, og der er fundet en hel del skatte såsom guldringe og mønter. Der også fundet rester af et stort vikingehus.

Med venlige og rappende hilsner. Anders And elskeren.
25-01-2018 17:36 (Kommentar redigeret: 25-01-2018 17:37) · Svar
Jeg vil foreslå det Sydfynske Öhav. Jeg bor der ikke, men jeg holder meget af stedet. Anders og ungerne er i Svendborg eller Faaborg på havnen og ser et skibsvärft. De faar en tur i en smakkejolle, kommer ind i en storm, der hvirvler dem tilbage i tiden til smakkejollernes tid. Paa den foerste oe moeder de en gammel And. Der hoerer de om en sunken bad med en guld skat, der vogtes af havfruer. Ingen vil hoere paa den gamle and, men Onkel Joachim bliver alligevel nysgerrig. De kommer rundt til en masse af de Sydfynske Oer, indtil de finder en guldskat paa en sunken skude fra krigene i Schleswig-Holstein. Oernes forskellighed skal komme frem, og det skal ikke vaere ren idyl - snarere godt soemandsskab a la Marstal (og den kendte historie med Anders And, hvor de sejler vikingeskib ved New Foundland).
<div dir="auto">De skal da til Thurø og møde Elvira Madigan og Sixten Sparre ved deres fælles grav, der er ved at blive sløjfet til fordel for et højhusbyggeri (gæt selv, hvilken onkel, der står bag).

<div dir="auto">

<div dir="auto">Og nu de er i området, så skal de da besøge Vor frue kirke i Svendborg, der ligger smukt oppe, oppe ad de høje trappe med udsigt over torvet i Svendborg, der er et fascinerende skue om lørdagen, når der er markedsdag.

<div dir="auto">Det er måske her, at de hører om det ulykkelige par, der snart bliver boligløs.
24-01-2018 20:06 (Kommentar redigeret: 24-01-2018 20:07) · Svar
Anders skal da til Thurø og møde Elvira Madigan og Sixten Sparre ved deres fællesgrav.

Graven er måske ved at blive nedlagt til fordel for et højhusbyggeri, og nu må Anders hjælpe, så de to elskede kan hvile i fred :)
Jeg syntes at AA&co. skal besøge Det Sydfynske Øhav.

Anders kunne tage til Svendborg og opleve byen ( og måske opklare et mysterie ).

Rip, Rap og Rup kunne tage til Langelands Fortet og skyde med kanoner.

Onkel Joakim kunne sejle til nogle af de mindste øer og lede efter guld.

Håber i kan bruge det. :)
syd fyn helt klart bor her og er et meget historisk sted man kan lave mange gode historrier
Annonce:
15
Del
Følg os på Facebook
Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk