Annonce:
Annonce:
Anders And er Andebys mest populære and Anders And er Andebys mest populære and

Anders And

Her kan du læse alt om Andebys mest temperamentsfulde and

1 2 Næste »

Fødselsdag: Anders And har fødselsdag den 9. juni 1934. Det er i filmen "The Wise Little Hen", at han har sin første optræden. Se debutfilmen "The Wise Little Hen" med Anders nedenfor.

Navn: Hans fulde navn er Anders Fauntleroy And, men det er meget sjældent, han bruger sit mellemnavn.

Slægtninge: Anders And er søn af Hortensia von And og Rapmus And. Det er ikke så kendt men Anders har faktisk også en søster, Della And. Familien And er ret stor og tæller blandt andre fætter Højben, Onkel Joakim og Rip, Rap og Rup. Se mere til Anders Ands familie i Don Rosas stamtræ.

Kæreste: Anders Ands kæreste er Andersine And. Se hvordan Anders And prøver at imponere Andersine i filmen "Don Donald" fra 1937, som kan ses her på andeby.dk.

Anders And i
Anders And i "Don Donald"


Adresse:
I tidernes morgen havde Anders And adresse på Gåsevænget 13, men siden Anders And & Co. nr. 21/83 har adressen været Paradisæblevej 111. En adresse han deler med sine tre nevøer Rip, Rap og Rup.

Arbejde: Anders And har nogenlunde fast arbejde på margarinefabrikken, men har haft utallige jobs. Vil du vide mere om Anders Ands mange job?

Hobby: Fiskeri er den foretrukne, men Anders And har mange andre fritidssysler, bl.a. bowling.

Påklædning: Matrostøj. Anders And har både blå og sort matrostrøje. Huen er altid blå.

Debut i Danmark: Marts 1949 er første gang vi møder Anders And i Danmark.

Andet: Anders And har et meget karakteristisk temperament som har det med at løbe løbsk i nogle situationer. Anders And havner altid i håbløse situationer og har en katastrofal dårlig økonomi. Alligevel er han næsten altid optimistisk. Anders And har rejst verden rundt. Af berømte rejser husker vi, da han opdagede de firkantede høns, der lagde firkantede æg i Andesbjergene, og da han fandt den Gyldne Hjelm, som gjorde ham til konge over Nordamerika for en kort stund. - Og så er det tys-tys, at Anders And er Stålanden!

Anders And på andre sprog:
Norsk: Donald Duck
Svensk: Kalle Anka
Finsk: Aku Ankka
Engelsk: Donald Duck
Tysk: Donald Duck
Fransk: Donald Duck
Italiensk: Paperino
Portugisisk: Pato Donald

Anders And og Andersine
Anders And og Andersine1 2 Næste »
Se mere om samme emne:
38 Kommentarer
hvem elsker i mest fra jombobøgern :D
så ved jeg det!!
Kærlighed ved første blik.....LOL✌️😂😂😛😝👍
Anders and på Svensk heder..............(kalle anka)................morsomt!!!!!!!!!!!!!
Anders er bare Anders
Anders And er for nice :D
Mickey er en loser. Men Anders And styrer for vildt! :D :D 3
Han er sjov med sit temperament!
Han er min yndlings figur!
Annonce:
176
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
 • Andersine er Anders Ands store kærlighed

 • Joakim von And er den rigeste and i verden

 • Carl Barks (født 1901, død 2000) er alle tiders bedst kendte Anders And-tegner. Han nåede at lave over 6.000 sider, og han opfandt figurer som onkel Joakim, Bjørne-banden og Fætter Højben.  

 • Den lille røde bil med nummerpladen 313 er Anders Ands vigtigste kendemærke sammen med hans blå sømandsbluse og matroshue. De har fulgt hinanden i 80 år.

 • Andeby er hjemsted for hele familien And. Det er en moderne storby med højhuse, fabrikker, banker, skoler, biblioteker og sit eget fodboldhold, og den styres af en borgmester, som indbyggerne vælger.

 • Når Anders And ikke pudser sin onkel Joakims mønter for 2 kroner i timen, har han arbejde som medhjælper på Andeby Margarinefabrik.

 • Stålanden blev opfundet i 1969 af den italienske Disney-redaktør Elisa Penna, fordi mange læsere syntes, at det var så synd for Anders And, at han altid tabte.

 • Spørgsmål og svar fra læserne.

 • Det var Walt Disney (1901-1966), som grundlagde hele det underholdningsimperium, som er opkaldt efter ham. Men hvor meget har Disney egentlig selv tegnet?

 • Nu sker der virkelig noget i Andeby. Skrig og skrål! Bliver det til giftemål?

 • Vidste du, at der findes to forskellige udgaver af Anders Ands familieforhold?

 • Anders And dukkede op første gang i tegnefilmen Den kloge lille høne (The Wise Little Hen) den 9. juni 1934. Se den første film med Anders And her!

Annonce:
Mest læste
 
· 22-04-2016
 
· 13-07-2011
 
· 04-04-2011
 
· 18-03-2011
 
· 13-04-2013
 
· 30-05-2011
Annonce:
Luk