Annonce:
Annonce:
Anders Ands matrostøj

Anders Ands matrostøj

Anders går ikke så meget op i mode - læs her om hvorfor han går i matrostøj

Mens Mickey Mouse har skiftet tøj et par gange i sin karriere, har Anders' kendemærke altid været sømandstrøjen og den blå matroshue.

Det virker måske underligt, at Anders altid går i sømandstøj, når han opholder sig det meste af tiden på landjorden. Men der er faktisk en god forklaring på det.

Ænder er af natur svømmefugle, og de har det bedst, når de befinder sig tæt ved eller i vand. Så da Anders dukkede op for første gang i historien "Den kloge lille høne" i 1934, boede han selvfølgelig ved en sø. Han havde en lille husbåd, der lå fortøjret ved bredden. Og når man bor på en båd, går man naturligvis klædt i sømandstøj.

Husbåden så man ikke mere til senere, men tøjet blev siddende, selv om Andersine et par gange har prøvet at få ham til at skifte til noget smartere. For eksempel i historien "Det sidste skrig" (AA&Co. nr. 45/2007), hvor resultatet dog bliver det stik modsatte af, hvad Andersine havde håbet: Anders kommer ved en fejl til at gå catwalk ved et modeshow, og alle bliver så vilde med hans retro tøj, at det bliver højeste mode i Andeby.

Har du for resten lagt mærke til, at Anders trøje skifter mellem blå og sort? Oprindelig var den blå, men i 1940erne gik man over til at male den sort, fordi det var lettere end at skulle finde den blå tusch frem. Men på forsiderne har man valgt at holde fast i den gamle blå farve, selv om det altså er lidt mere besværligt.

Se mere om samme emne:
7 Kommentarer
Matros-tøjet kler også Anders ret meget :D
Jeg kan bedst lide den sorte sømandstrøje:-)
Fedt! Anders SKAL da have det tøj på.
Sejt! ps jaa første!!!
Annonce:
3
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Her kan du læse alt om Andebys mest temperamentsfulde and

  • Hver en krog og hver en bro ved Andebys bredder er besat når fiskerisæsonen går ind.

  • Anders And dukkede op første gang i tegnefilmen Den kloge lille høne (The Wise Little Hen) den 9. juni 1934. Se den første film med Anders And her!

Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk