Fætter Guf kan næsten ikke holde fjerene for sig selv, når først Bedstemor And går i gang med hendes Andetunger – en ret hun lærte efter en af Onkel Joakims rejser til Langbortistan. Jo, det er ren mums for Fætter Guf, og så sandelig også for Grønspætter og Gærdesmutter, når sulten melder sig efter timer i skoven.
Andetunger til 6 pers.(2 per and):
500 g hakket oksetryne (kalv & Flæsk)
2 dl. indonesisk trylledrik (kokosmælk)
2-3 spsk. maharaja guld (Tandori karry)
½ bundt ukrudt (basilikum)
1 ½ dl. mangasaft (soja)
3 drypstens bær (æg)
5-6 store spsk. skatkammer sand (mel)
1 finthakket eller blendet flæbeblomst (løg)
Godt med knuste flyveben (salt) og lidt af Hexia’s tryllepulver (peber)
Ca. ½ - 1 l. rap-rapsolie til friturestegning
Grønspætte (w)rap:
2 pakker eller 12 stk. mexicanske maveskindsblade (tortillaer)
½ kaninbowle (salathoved)
1 ½ dl. yverskum (cremefine)
3 spsk. pulveriserede hulediamanter (sukker)
½ dl. slyrp (cirtronsaft)
1 grønspætte-lineal (agurker)
Særlige frø fra Andeby (sesamfrø)
Først Andetunger:
Rør det hakkede kød sejt med salt. Rør æggene i et ad gangen og tilsæt soja, kokosmælk og karry. Så røres melet i lidt ad gangen og til sidst vendes det grofthakkede basilikum i. Varm olien op (husk middel temperatur). Tag et stykke bagepapir og læg fire mellemstore skefulde op ad gangen. Gør dem lange med et par knive og læg dem én for én op i olien. Lad dem få 3-4 min. på hver side – eller når de bliver sprøde og brune. Læg dem derefter på tallerken med et stykke køkkenrulle, så det overskydende olie suges væk.
Så grønspætte (w)rap:
Varm tortillaerne. Skyl salaten og knæk det i lidt store bidder. Bland cremefine, citronsaft og sukker i en mixer og ryst grundigt. Vend dressingen i salaten. Skræl agurken, halver den og skær den ud i 1-2 cm lange strimler.
Så skal der (w)rappes:
Læg lidt af den blandede salat øverst på tortillaen. Placer en andetunge så den stikker lidt ud for oven. Læg et par agurkestrimler på og pynt med sesamfrø. Fold den nederste del op først, så den højre del henover og sidst den venstre. Stik evt. en tandstik eller en spydpind ind for at holde formen, hvilket også gør den nemmere at spise.
Tips!
Vil man gøre (w)raps’ne ekstra lækre, kan I evt. blande lidt mayonnaise sammen med lidt karry og smøre det på tortillaerne.