Annonce:
Annonce:
Andy Anderbilt

Andy Anderbilt

I modsætning til Joakim von And har Anderbilt ikke tjent alle sine penge selv, men arvet en del fra sin far.

Fødselsdag: December 1961 i historien "Vidunderbenzinen", skrevet og tegnet af Carl Barks.

Familie: Hans mor er ukendt. Hans far var Howard Anderbilt, der grundlagde familieformuen som ejer af en stor kobbermine i Nevada.

Adresse: Den præcise adresse kendes ikke. Men han bor i et flot palæ et sted i Andebys velhaverkvarter. Huset er omgivet af en høj havemur, et kobbel biske hunde holder vagt.

Hobby: Ingen. Han arbejder dag og nat på at blive rigere end konkurrenten Joakim von And. Når han endelig holder et frikvarter, opholder han sig i Milliardærklubben.

Påklædning: Som rig finansmand går pænt klædt i hvid skjorte, vest, slips og sort jakke. Desuden har han en bowlerhat. Hatten bliver ofte skiftet ud, for Anderbilt plejer at spise sin hat i arrigskab, når Joakim von And har snuppet en fed ordre for næsen af ham.

Debut i Danmark: Marts 1963.

Andet: I modsætning til Joakim von And har Anderbilt ikke tjent alle sine penge selv, men arvet en del fra sin far. Det forklarer også, hvordan han kan være så rig, selv om han ikke er lige så dygtig en forretningsmand som Joakim.
Desværre har ønsket om at blive rigere end Joakim påvirket hans moral. Han går ikke af vejen for at bruge meget beskidte tricks, hvis han på den måde kan få Joakim ned med nakken. Det lykkes dog aldrig. Hans nærmeste medhjælper er privatsekretæren Luske. De to går godt i spænd, for deres moral er lige dårlig.

Andy Anderbilt på andre sprog:
Norsk: Rikerud
Svensk: von Pluring
Finsk: Kroisos Pennonen
Engelsk: John D. Rockerduck
Tysk: Klaas Klever
Fransk: Crésus Flairsou
Italiensk: Rockerduck
Portugisisk: Patacôncio

Se mere om samme emne:
31 Kommentarer
man må ikke skrive ********* ej hvor dårlig
andy bruger ******** trick men flintsteens tricks er lidt mere grove...
jjjjjjjjjjjjjjjjjbbbbbbbbbbbbbb
Jeg så seriøst han engang puttede SALT på sin hat?
jeg gir Jonathan_007 ret. jeg kan os´ bedre lide flintesten! :D
Det er en god artikel, men jeg mener dog helt personligt at Andy Anderbilt aldrig har haft nogen moral, det kan man jo se i "Joakim von And Her er dit liv" kapitel 4 (Som så vit jeg husker senest blev vist i tillægsnummerene til nr. 28 - 14. juli 2011 - 63. årg.) man ser hans (Andy Andebilt) mor og hun er en snob mens hans far er det stik modsatte!
jeg har aldri hørt om ham men nu ved jeg det
Annonce:
116
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Joakim von And er den rigeste and i verden

  • Carl Barks (født 1901, død 2000) er alle tiders bedst kendte Anders And-tegner. Han nåede at lave over 6.000 sider, og han opfandt figurer som onkel Joakim, Bjørne-banden og Fætter Højben.  

  • Spørgsmål og svar fra læserne.

Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk