Annonce:
Annonce:
Arbejdernes Internationale Kampdag

Arbejdernes Internationale Kampdag

I dag er det den 1. maj, og en masse mennesker er samlet i Fælledparken i København og andre steder i landet for at høre en masse taler og være solidariske. Men hvorfor? Få lidt 1. maj-viden her!

Den 1. maj har siden 1889 været arbejdernes internationale kampdag. En dag der verden over markeres med taler, aktioner og solidaritet! Altsammen for at forbedre arbejdernes vilkår!

I Andeby har der ikke rigtig været den store tradition for at stå sammen på denne måde, da "by-kongen" Joakim von And aldrig har været specielt interesseret i denne form for solidaritet. Ofte vil øget solidaritet blandt arbejderne føre til bedre vilkår - såsom højere løn!! UAK!! PTJØJ!! Noget som kunne betyde færre penge til onkel Joakim.

Onkel Joakim har mange ansatte. Typisk er det blot Frøken Rappesen, Spareby, Albert og så naturligvis Anders, vi hører om. De pukler til en ussel ussel løn hos von And. Især Anders!

Anders har haft adskilige (slavelignende) jobs for onkel Joakim, og kunne nok have haft godt af at være med i en fagforening. Fagforeninger er det, man kalder de "klubber", som de solidariske arbejdere danner. (Ligesom Grønspætterne, er en klub for naturinteressede, på samme måde er fagforeningerne en klub for arbejdere interessede i bedre vilkår på arbejdet.)

Havde Anders været med i en fagforening, så ville det have været sværere for onkel Joakim at udnytte Anders' arbejdskraft til en ussel løn, fordi andre ligesom Anders ville kræve at få en fair løn. Og står man flere sammen om et krav, er der større chance for at få det gennemført.

Men Anders er desværre ikke med i en fagforening, og derfor må han gang på gang finde sig i at blive udnyttet at onkel Joakim!

Anders har som skrevet haft adskillige jobs, både gode som dårlige. Du kan se et stort udvalg af dem her:

SE ANDERS' MANGE JOBS HER!

9 Kommentarer
Hvad så med Andersen eller fabriks arbejderne
God artikel :D Kunne være fedt at Anders And i fagforening som historie, hvor han gør "oprør" mod Joakim von And. Er der egntligt sådan en historie, som der er beskrevet nederst i artiklen? :D
God artikel - fedt, at I perspektiverer den virkelige verden over på Anders And (eller omvendt) :D
Annonce:
11
Del
Følg os på Facebook
Annonce:
Tags
Mest læste
Annonce:
Luk