Selv om bagerens hveder smager godt, så kan du lave dem mindst lige så godt selv med denne simple opskrift, og det kunne måske være en mulighed for at imponere dine forældre med lidt hjemmebag?
Husk at spørge dine forældre om lov, inden du kaster dig ud i at lave hvederne!
Du skal bruge
100 gram blødt smør
1 tsk salt
1 spsk sukker
1 knivspids kardemomme
35 gram gær
3 æg
450 gram hvedemel
Sådan gør du
1. Varm mælken, så den bliver lidt lunken og rør to af æggene, gær og sukker i den.
2. Tag en skål og bland mel, salt, kardemomme sammen.
3. Rør smøret ud i melblandingen.
4. Bland melblandingen sammen med mælken og ælt, til det hele bliver smidigt.
5. Lad skålen stå til hævning på køkkenbordet i 2 timer.
6. Kom dejen ud på køkkenbordet, der er drysset med mel og ælt det hele godt igennem.
7. Del dejen i 16 stykker og form dem til boller. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, så de ikke rører hinanden. Kom et viskestykke over dem og lad dem hæve i minum en time.
8. Før du kommer hvederne i ovnen, skal du røre det sidste æg sammen og herefter piske dem med det. Hvederne skal bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i små 15 minutter.
Velbekomme og god fornøjelse!