Dej:
300 g mel
200 g smør
100 g sukker
1 æg
Fyld:
5 store æbler (ca. 800 g)
125 g sukker
2 ½ spsk mel
1 tsk stødt kanel
Saft fra ½ citron
40 g smør i tern
1 tsk rørsukker
Ælt dejen sammen og del den i 2 dele, der trykkes flade.
Stil dejen på køl i 1 time med film eller bagepapir imellem lagene.
Skræl æblerne og fjern kernehuset, og skær bådene i meget tynde skiver (2-3 mm). Vend dem i citronsaft.
Bland de andre ting til fyldet og vend æblerne i.
Rul den ene dejplade ud, så den passer ned i en smurt tærteform. Læg den i formen og fordel fyldet jævnt i bunden.
Rul den anden dejplade ud og læg den oven på fyldet. Når "låget" er kommet på lukkes kanterne.
Skær 4 snit i låget, så dampen kan komme ud.
Pensl med vand og drys med rørsukker.
Bages ved 200 grader i ca 45 min.