Annonce:
Annonce:
Bedstemor Ands bil

Bedstemor Ands bil

Bedstemor And er meget gammeldags på mange måder. Hun bruger stadig petroleumslamper og fyrer op med brænde i sit jernkomfur. Og hun holder stædigt fast i sin høje, gamle bil, der nærmest ligner en hesteløs hestevogn.

Kun en enkelt gang er Bedste faldet for fristelsen til at købe en moderne bil (i AA&Co. nr. 34/1974). Egentlig var det af hensyn til Fætter Guf, som var træt af at skubbe den gamle i gang. Men den nye bil var alt for lav. Den satte sig fast i pløret, så Guf måtte skubbe den løs, og så var han jo lige vidt. Derfor fik Bedste hurtigt sin gamle bil tilbage.

Bedstemor Ands bil er ikke kun speciel af udseende – den har også en særlig motor. Det er nemlig en el-bil, der kører på strøm i stedet for benzin. Den slags biler var meget almindelige i USA i tiden 1900-1920, og Bedstes bil minder meget om en model, som blev bygget af Detroit Electric Car Company i 1907 (se billedet). Billedet stammer fra Veteranmuseet ved Egeskov Slot på Fyn, så det er faktisk muligt at se Bedstemor Ands bil her i Danmark!

I øvrigt var det Carl Barks, som fandt på, at Bedstemor And skulle køre i en høj, gammel el-bil. Som dreng boede han på landet, og i nabolaget var der en gammel dame, der kørte i den slags bil. Derfor syntes han, at det var den helt rigtige bilmodel for små gamle damer som Bedstemor And.

Se mere om samme emne:
3 Kommentarer
Jeg syntes at det er en flot bil... Den er som skapt til Bedstemor And. Jeg har læst historien om da hun blev fristet til den moderne bil... hi hi
Annonce:
1
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
Annonce:
Annonce:
Luk