Annonce:
Annonce:
Ben Verhagen

Ben Verhagen

For hollænderen Ben Verhagen (født i 1949) er det ikke noget samlebåndsarbejde at lave Disney-historier. Alting skal være perfekt, og så må det tage den tid, det tager.

Verhagen studerede først ved det hollandske kongelige kunstakademi, mens hans hjerte bankede mest for tegneserierne, så i 1974 tog han en stak af sine tegninger under armen og prøvede lykken hos den hollandske Disney-redaktion. Her blev han mødt af den navnkundige tegner og redaktør Daan Jippes, som satte sig for at lære Verhagen det svære håndværk at tegne en god Disney-historie.

I de næste år sad Verhagen ”på skolebænken” hos Jippes, hvilket både var hårdt og lærerigt. Da Jippes rejste til USA i 1980 var Verhagen derfor godt forberedt på at stå på egne ben som Disney-tegner. I begyndelsen efterlignede han meget Carl Barks (sådan som Jippes havde opfordret ham til at gøre), men efterhånden har han udviklet en mere personlig stil, som er ret nem at genkende.

Verhagen har en forkærlighed for at lave historier, hvor ænderne tager ud på skattejagt. For at gøre det ekstra spændende, befinder skatten sig altid på et eksotisk sted og er beskyttet af farlige fælder eller vild natur. Dette har danske læsere blandt andet kunnet glæde sig over i ”Guldskibet” (AA&Co. nr. 24-25/2012) og ”Ulykkesdukken” (AA&Co. nr. 38-39/2012).

Verhagen kan godt lide et afvekslende arbejde og har altid mange jern i ilden på én gang. Ud over at tegne Anders And er han aktiv i reklamebranchen, illustrerer skolebøger, komponerer musik o.s.v. Derfor er det ikke altid, at han har tid til at tegne så mange ænder. Faktisk har han arbejdet på sin seneste andehistorie lige siden 2004, men forhåbentlig bliver den snart færdig!

Se mere om samme emne:
6 Kommentarer
Billed-Mageren
Hans stil minder lidt om Barks' og han er helt fantastisk til at tegne historier :D

Elsker den stil:P
Ham har jeg ikke hørt om før, men nu kender jeg ham...
De begge historier om "Guldskibbet" Og "Ulykkesdukken Var vildt gode! Lange en da Jo længe historie jo bedre historie!
<div class="ui-comment-head">rap_and_i_andeby.dk
<div class="ui-comment-body">
<div class="output">Jeg havde faktisk aldrig hørt om ham før...

<div class="output">----------------------------------------------------------
<div class="output">Vildt! ;)
Jeg havde faktisk aldrig hørt om ham før...
Hans stil minder lidt om Barks' og han er helt fantastisk til at tegne historier :D
Annonce:
0
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Carl Barks (født 1901, død 2000) er alle tiders bedst kendte Anders And-tegner. Han nåede at lave over 6.000 sider, og han opfandt figurer som onkel Joakim, Bjørne-banden og Fætter Højben.  

  • Vicar (født i 1934, død i 2012) er nok den flittigste tegner, der nogensinde har lavet historier til Anders And-bladet.

  • Freddy Milton (født i 1948) hører til den lille gruppe af danske tegnere, hvis historier man kan læse i Anders And & Co.

  • Oprindeligt spillede man mest baseball og amerikansk football i Andeby. Det skyldes, at de første historier blev lavet af amerikanere som Carl Barks og Al Taliaferro.

  • Valuta kan være mange ting. Onkel Joakim elsker en godt gammeldags pengebad, men det er ikke kun penge der kan bruges som penge!

  • Vidste du, at der stadig kommer nye historier af Carl Barks?

Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk