Annonce:
Annonce:
Læs mere om den tapre hund Bernhard Læs mere om den tapre hund Bernhard

Bernhard

Bernhard er Anders Ands trofaste ven og redningshund

Fødselsdag: Bernhard er født den 25. juli 1936 i filmen "Alpine Climbers". I filmen skal Pluto og Bernhard redde bjergbestigerne Mickey Mouse og Anders And. I tegneserierne dukkede Bernhard op 17. marts 1938.

Slægtninge: I den daglige avisstribe fik Bernhard i midten af '40erne en hvalp som hed Behemoth (på dansk: Snip). Carl Barks brugte hvalpen i WDC 111, hvor han hed Behe (i Anders And & Co. nr. 1/1951 oversat til "Vimmer").

Kæreste: Bernhard har Ingen kendte kærester.

Adresse: Bernhard bor i Anders Ands hus. Sædvanligvis holder Bernhard til indendørs, men vi har set hans hundehus nogle få gange.

Arbejde: Bernhard er en kæledægge og (i ét tilfælde) redningshund.

Hobby: Mad og søvn er Bernhards yndlingshobby. Under visse omstændigheder: Jage katte!

Påklædning: Bernhard er normalt fuldstændig nøgen.

Debut i Danmark: Bernhard fik sin debut i Anders And & Co. nr. 4/1949 under navnet Buller.

Andet: Bernhard er en sanktbernhardshund. Sanktbernhardshunde er i hundredvis af år blevet brugt som redningshunde i Alperne. Rip, Rap og Rup prøvede at bruge Bernhard på samme måde den ene gang han var officiel Grønspættehund, men Bernhard blev fyret efter en eneste redningsdåd. Bernhard reddede nemlig Anders And og en Grønspættegeneral i en snestorm, men spiste sin medalje bagefter, noget man ikke gør i Grønspættebevægelsen. Efter dette blev alle enige om, at Bernhard passer bedst foran pejsen. I et amerikansk hæfte fra 1951 kaldte Carl Barks hunden Bornworthy i stedet for Bolivar, som han indtil da var blevet kaldt i USA. Dette skyldtes, at nogle sydamerikanere havde klaget over, at en hund havde samme navn som deres frihedshelt Simón Bolivar.
Vidste du forresten at Bernhard er Andebymester i spillet Dam? Dette blev bevist i Anders And & Co. nr. 19/1961!

Bernhard på andre sprog:
Norsk: Bolivar
Svensk: Bolivar
Finsk: Pulivari
Engelsk: Bolivar/Bornworthy/Borny/Bernie
Tysk: Bernie/Barbarossa
Hollandsk: Loebas
Spansk: Bolivar

Se mere om samme emne:
7 Kommentarer
[quote="Bernard"]Bernhard er faktisk grunden til at jeg hedder Bernard her i andeby. Han har fødelsdag samme dag som mig, så det er derfor jeg hedder Bernard. Godt nok glemte jeg at der skulle være et h i. xD
:D
Bernhard er faktisk grunden til at jeg hedder Bernard her i andeby. Han har fødelsdag samme dag som mig, så det er derfor jeg hedder Bernard. Godt nok glemte jeg at der skulle være et h i. xD
"Kæreste: Bernhard har Ingen kendte kærester." Har han så en ukendt kæreste? :b
bernhard styre for vildt
Elsker ham.. xD
godt flot bern hard
Annonce:
1
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Her kan du læse alt om Andebys mest temperamentsfulde and

  • Anders Ands tre nevøer Rip, Rap og Rup

  • Mickey Mouse er Andebys bedste detektiv

  • Pluto er en alsidig hund med mange talenter

  • Carl Barks (født 1901, død 2000) er alle tiders bedst kendte Anders And-tegner. Han nåede at lave over 6.000 sider, og han opfandt figurer som onkel Joakim, Bjørne-banden og Fætter Højben.  

Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk