Annonce:
Annonce:
Bjørne-banden fylder 60 år

Bjørne-banden fylder 60 år

Vidste du, at Bjørne-banden blev opfundet af Carl Barks?

Officielt kom Bjørne-banden til verden i november 1951, men Barks måtte prøve sig lidt frem, før han fandt på deres endelige form.

Allerede i historien om ”Den Småtossede Papegøje” fra juli 1950 (på dansk i AA&Co. 20-21/1958) havde Barks tegnet to tyveknægte, der tømte onkel Joakims pengeboks. Ganske vist havde de både halvmasker og kasketter, men det var ikke ”den ægte vare”, for de var ikke brødre og kaldte sig ikke for Bjørne-banditter.

I november 1951 kom der en ny historie, ”Genialt men forgæves” (AA&Co. nr. 6/1952), der må opfattes som Bjørne-bandens egentlige debut. Men banditterne så alligevel ikke helt rigtige ud, for de mangler numre på blusen og går med samme slags kasketter som Rip, Rap og Rup. Og så ender serien meget overraskende med, at Bjørne-banden rent faktisk stjæler onkel Joakims penge!

Allerede måneden efter – ”Indefrossen kapital” fra december 1951 (AA&Co. nr. 10/1957) – afprøvede Barks igen sin nye forbryderbande. Denne gang havde de fået numre på trøjerne, men kasketterne var stadig ”forkerte” – og endnu en gang lykkedes det dem at tømme Joakims pengetank!

Efter at have taget tilløb et par gange virker det som om, at Barks nu havde fået helt hold på Bjørne-banditterne: I ”Den snedige Onkel Joakim” fra marts 1952 (Solohæfte nr. 8/1954) ser de ud, helt lige som vi kender dem i dag. Desuden har de en meget ambitiøs plan for, hvordan de vil tømme pengetanken, men denne gang er onkel Joakim for snedig for dem. De ender med en gevaldig hovedpine, og sådan har det været lige siden.

Se mere om samme emne:
25 Kommentarer
tillykke med de 60
år
[quote="albe2144"]iiiiiiiii dag er det b. fødselsdag hurra hurra hurraaaaaa de sikre sig en gave må ....... .......og masser af røverier de få
tillykke med fødselsdagen bjørnebanditer. håber i får en god fødselsdag med masser af ka... røverier
tillykke med fødelseldag
hav en god dag
tillykke bjørne banden
Tillykke Bjørnébanden! :D Men vil mene at alle donaldister og AA-fans burde vide at Carl Barks har opfundet Bjørnebanden...
Tillykke Bjørne-banden! :D
Annonce:
4
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
Annonce:
Annonce:
Luk