Annonce:
Annonce:
Bjørne-banden er nogle sande skurke Bjørne-banden er nogle sande skurke

Bjørne-banden

Bjørne-banden er Andebys største skurke og Joakim von Ands store skræk

1 2 Næste »

Fødselsdag: Bjørne-banden optræder for første gang i november 1951 i historien "Genialt men forgæves", skrevet og tegnet af Carl Barks.

Slægtninge: Kaptajn Bjørn og hans tre sønner er stamfædre til dagens Bjørne-bande. Vi har set Bedstefar mange gange, og der findes faktisk også tre nevøer, nemlig Bøllespirerne.

Adresse: Bjørne-banden har en hemmelig adresse, men det formodes, at Bjørne-banden holder til i Andebys havnekvarter.

Arbejde: Bjørne-banden kan bedst beskrives som nogle skurke, svindlere og tyve. Bjørne-banden har eksempelvis et godt øje til Joakim von Ands pengetank som de flere gang har forsøgt at røve. Et spil som Bjørne-banden altid taber i.

Påklædning: Bjørne-banden har fangedragter på. Man kan kende forskel på Bjørne-bandens medlemmer på deres numre, og de tre hovedmedlemmer, som vi oftest møder, har også lidt forskellig personligheder. Bjørne-bande medlem med nr. 176-167 er klogest og hyppigst leder af banden. Bjørne-bande medlem med nr. 176-671 er ret dum, og planerne går ofte i vasken takket være ham. Samtidig er han bandens pessimist og spår ofte helt rigtigt, at banden vil blive snuppet. Bjørne-bande medlem med nr. 176-761 er vild med svesker. Hvis han er heldig, bliver de tre arresteret, når der står svesketærte på fængselsmenuen.

Andet: Bjørne-banden er naturligvis blandt onkel Joakims mest frygtede modstandere. De er med i Bank- og Sørøvernes Fagforening. Onkel Joakim har haft utallige styrkeprøver med Bjørne-banden, lige fra han kom til Amerika som ung og frem til i dag. Ellers er Andebyfilialen af Bjørne-banden medlem af en verdensomspændende forbryderbande. Det er usikkert, hvor mange Bjørne-bandemedlemmer, der findes, men vi har set 13 på én gang i en bus i Andeby! Vidste du forresten, at Bjørne-banden har en hund? Den har nummer 999.

Bjørne-banden på andre sprog:
Norsk: B-gjengen
Svensk: Björnligan Finsk: Karhukopla
Engelsk: Beagle Boys
Tysk: Panzerknacker
Fransk: Les Rapetou
Italiensk: Banda Bassotti
Portugisisk: Irmaos Metralha

Bjørne-banden er ved at tømme onkel Joakims pengetank
Bjørne-banden er ved at tømme onkel Joakims pengetank


1 2 Næste »
Se mere om samme emne:
18 Kommentarer
Annonce:
15
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Sorteper er den ældste af de nuværende Disneyfigurer

  • Joakim von And er den rigeste and i verden

  • På toppen af Andebys højeste punkt - Bilbremsebakken - ligger Joakim von Ands pengetank. Den rummer alle hans penge og er beskyttet mod tyve og hekse af alle mulige udspekulerede fælder.  

  • Andebys milliardærklub er et naturligt mødested for byens rigeste bankdirektører, fabrikanter, skibsredere etc. Selvfølgelig har Joakim von And været medlem i mange år.

  • Stålanden blev opfundet i 1969 af den italienske Disney-redaktør Elisa Penna, fordi mange læsere syntes, at det var så synd for Anders And, at han altid tabte.

  • Guld-Iver Flintesten er verdens næstrigeste and!

Annonce:
Annonce:
Luk