Annonce:
Annonce:
Bliv klogere på økonomi

Bliv klogere på økonomi

Vidste du, at man kan blive klogere på noget så kompliceret som økonomisk teori ved at læse Anders And?

Folk med forstand på økonomi siger ofte, at det er "udbud" og "efterspørgsel", som bestemmer, hvor meget tingene koster. Men hvad mener de egentlig med det?
Udbuddet er den mængde varer, som virksomhederne producerer. Efterspørgselen er den mængde, som kunderne vil have. Når udbuddet er stort, bliver varerne billigere, og når udbuddet er lille, bliver de dyrere.

Lad os tage et eksempel: I historien "Skillinger fra skyerne" (AA&Co. nr. 24/2010) suger en skypumpe alle onkel Joakims penge op af pengetanken og spreder dem ud over Andeby og omegn. Nu er alle pludselig så rige, at de ikke gider arbejde.

Den eneste, der fortsætter med at arbejde er Joakim, så hvis folk vil have noget mad, må de købe det af ham. Men nu kan Joakim tillade sig at sætte prisen i vejret: 1 million kroner for 1 æg, 4 millioner for et kålhoved osv., og han får snart alle sine penge tilbage. Oversat til økonomi-sprog: Udbuddet af madvarer falder, og derfor kommer de til at koste mere.

Hermed er det bevist, at man ikke kun bliver underholdt af at læse Anders And - man bliver også klog af det.

Se mere om samme emne:
21 Kommentarer
så behøver man ikke at gå i skole.

juhuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fedt man bliver klogere af at læse Anders And.Så behøver man ikke læse fakta XD
rasmussa1
Det gøre jeg ikke hehe :)
ditto her ;D
niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiicceeeee!!!!!!!!!!!!!!!
Økonomi handler ikke om penge, men ens attityde!
Jeg er god til det
[quote="fridam"]jeg vinder næsten altid i monopoly så jeg ved meget og økonomi det har ikke så meget med økonomi i virkeligheden at gøre! Hehe! Fed artikel!!!
Det er lidt vildt men også sejt at man bliver så klog så kan jeg godt læse lidt mere Anders And
Jeg er kun et barn... (Ej bare gas!)
nice$$$$$$$$$!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Annonce:
6
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Joakim von And er den rigeste and i verden

  • På toppen af Andebys højeste punkt - Bilbremsebakken - ligger Joakim von Ands pengetank. Den rummer alle hans penge og er beskyttet mod tyve og hekse af alle mulige udspekulerede fælder.  

Annonce:
Annonce:
Luk