Annonce:
Annonce:
Carl Barks i sit tegnestudie Carl Barks i sit tegnestudie

Carl Barks

Carl Barks (født 1901, død 2000) er alle tiders bedst kendte Anders And-tegner. Han nåede at lave over 6.000 sider, og han opfandt figurer som onkel Joakim, Bjørne-banden og Fætter Højben.  

Carl Barks begyndte sin karriere i det små med at levere vittighedstegninger til et lille humorblad, men i 1935 blev han ansat ved Disney tegnefilmsstudie i Hollywood. Her arbejdede han især med at finde på ideer til nye film med Anders And. (Måske kan du huske filmen, hvor Anders sidder omvendt i en fuldautomatisk skopudser-frisør-stol og får klippet halefjerene og pudset næbbet? Det var et af Barks' påfund.)

I 1942 var han blevet træt af at arbejde i Disneys filmstudie, han ville hellere sidde derhjemme og arbejde i fred og ro. Det ønske kunne han få opfyldt ved at tegne historier til de amerikanske Anders And-blade. Indtil han gik på pension i 1966, tegnede og skrev han, hvad der efter manges mening er de bedste "andehistorier", der nogensinde er lavet.

Selv da han var gået på pension, kunne han ikke slippe Anders And og de andre ænder helt, så han begyndte at lave flotte oliemalerier med figurer og scener fra sine historier.

Barks nåede at besøge Danmark én gang i 1994. Ved den lejlighed var han blandt andet med til at åbne en udstilling af sine oliemalerier på Nationalmuseet i København.

Carl Barks' største fan hedder Don Rosa!

Se mere om samme emne:
27 Kommentarer
Skiiidegodt carl
emil250
faktisk er han ikke død han er froset ned ind til man finder en kur på en speciel sygdom han fik og når man har fundet den kommer han igen
Det er Walt Disney, der er død! Carl Barks døde i sit hjem.

Uden Carl Barks kendte vi slet ikke Anders And. Det er ham der har gjordt Anders And berømt i næsten hele verden.Carl Barks er den bedste Carl Barks er den bedste bam bam bam bam bam
03-07-2015 15:16 (Kommentar redigeret: 03-07-2015 15:17) · Svar
Min yndlings! :D
Jeg kan bedst lide Carls Barks tegninger
jeg kan bedre lide Don Rosa
Fedt med lidt info. Han er den bedste synes jeg.
coooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool
barks ingen kan slå hans historier
don kan bedre li arild midthun
Barks er bedre en Rosa!
Han har en mega god fantsi! Mega funny og lange historier han laver. Jeg læser hans historier flere timer om dagen :D
Disney var ikke det samme uden ham.
Nederen at han er død ;-(
Annonce:
30
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Her kan du læse alt om Andebys mest temperamentsfulde and

  • Andersine er Anders Ands store kærlighed

  • Den lille røde bil med nummerpladen 313 er Anders Ands vigtigste kendemærke sammen med hans blå sømandsbluse og matroshue. De har fulgt hinanden i 80 år.

  • Grønspættekorpset er en international spejderbevægelse, der har afdelinger over hele jorden. Rip, Rap og Rup er ivrige medlemmer.

Annonce:
Annonce:
Luk