Til 4 personer skal du bruge:
2 æg
½ tsk salt
1 spsk kakao
4 dl mælk
150 g hvedemel
olie til stegning
Chokoladesovs:
1½ dl piskefløde
200 g af din yndlingschokolade
Sådan gør du:
Pisk æg, salt, sukker, kakao og mælk sammen. Pisk mel i lidt ad gangen. Lad dejen hvile i ½ time.
Sådan laver du chokoladesovsen:
Opvarm piskefløden i en tykbundet kasserolle ved middel varme. Fjern kasserollen fra kogepladen inden piskefløden begynder at koge. Bræk chokoladen i små stykker og kom den ned i fløden. Rør, til chokoladen er smeltet, eventuelt ved kraftigere varme.
Opvarm lidt olie på panden og hæld lidt dej på. Drej panden, så dejen fordeler sig. Bag pandekagen til den er lysebrun på undersiden. Pas på, den ikke brænder på! Det er ikke så let at se, når dejen er brun af kakao. Vend den og bag den færdig på den anden side. Læg en pandekage på et fad og pensl chokoladesovs på. Læg næste pandekage oven på og pensl med chokolade. Bliv ved på denne måde til du har brugt det hele. Pynt eventuelt med slik som f.eks. chokoladepastiller.
Du kan selvfølgelig også spise pandekagerne enkeltvis med chokoladesovs. Og pandekagelagkagen kan du f.eks. bruge til en fødselsdag :)
Håber den smager godt
Mathias