Annonce:
Annonce:
Dollar, pesetas, kapsler og fisk

Dollar, pesetas, kapsler og fisk

Valuta kan være mange ting. Onkel Joakim elsker en godt gammeldags pengebad, men det er ikke kun penge der kan bruges som penge!

1 2 Næste »

I 2007 drog Bjørne-banden til Juvelbjergene. Her var intet politi og ingen fængsler, og der lå guld og ædelsten strøet overalt. De indfødte havde intet imod, at banditterne skovlede til sig - de havde nemlig aldrig hørt ordet "eje" før. Men idyllen varede ikke længe: De indfødte fandt en kasse svesker som Bjørne-banden havde tabt i skoven, og alle syntes, at sveskerne var det lækreste de havde smagt. Pludselig havde de noget som ikke voksede på træerne, og eftersom alle havde lyst til dem, lærte de hurtigt hvad det vil sige at eje, hvad udtryk som "mit og dit" betyder, og hvad man gør når nogen tager ens ejendom.

 

Resultatet blev, at Bjørne-banden, efter nogle dage hvor de plukkede guld og juveler i hobetal, blev arresteret og overleveret til politiet i Andeby - for at stjæle en æske svesker!

Et andet eksempel på at hvad som helst kan bruges som penge, finder vi i Carl Barks-klassikeren "Onkel Joakim på flugt fra sin rigdom" fra 1954. Her er Joakim faktisk blevet led og ked af alt som hedder penge – bare tanken om penge gør ham så nervøs, at han må drikke nervemikstur. Derfor rejser han til et land langt borte, Tralla La, som ligger så afsides at indbyggerne ikke har hørt om penge.
1 2 Næste »
Se mere om samme emne:
8 Kommentarer
Apropos CBSV 12, er her så nogen som ved om man stadig kan få kasette 1 og 2?
Fedt :D
-Første :D
Annonce:
3
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Carl Barks (født 1901, død 2000) er alle tiders bedst kendte Anders And-tegner. Han nåede at lave over 6.000 sider, og han opfandt figurer som onkel Joakim, Bjørne-banden og Fætter Højben.  

  • Vi graver dybt i historien om onkel Joakims høje hat!

  • Langtbortistan er et af de steder, som vores venner fra Andeby har besøgt rigtig mange gange.

  • Gennem et langt liv har onkel Joakim samlet værdifulde erfaringer. Her deler han sine bedste ordsprog med heldige læsere:

Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk