Annonce:
Annonce:
Dollar, pesetas, kapsler og fisk

Dollar, pesetas, kapsler og fisk

Valuta kan være mange ting. Onkel Joakim elsker en godt gammeldags pengebad, men det er ikke kun penge der kan bruges som penge!

« Forrige 1 2

Joakim har det vidunderligt i Tralla-la, til en dag, da en indfødt finder en flaskekapsel som Joakim har tabt, og da ingen før havde set metal, begyndte folk at bytte sig til denne sjældenhed. En kapsel blev snart flere får værd, og da folk fandt ud af, at Joakim havde fem kapsler, var han pludselig stedets rigeste mand... igen.

 

Joakim kom ud af krisen ved at oversvømme Tralla La med flaskekapsler, sådan at alle havde så mange, at de indså, at de ikke havde nogen værdi. Men der er ingen tvivl om, at for en kort periode fungerede kapslerne helt fint som penge i Tralla La.

 

I en anden Carl Barks-historie lykkedes det Anders at narre Joakim til at tro, at penge var blevet afskaffet, og at fisk var de nye penge! Joakim blev først helt slået ud, men klarede så at starte fra bunden og tjene et stort læs fisk i løbet af en dag. Men da disse nye penge ikke var specielt holdbare, at han ikke kunne bade i dem, og han ikke kunne regne ud hvordan han skulle måle værdien af dem, gav Joakim alle fiskene til Anders…

 

Valuta kan altså være meget mere end blot mønter og sedler!

 

Kilder: "Paradis for forbrydere" (Anders And & Co. 31/2007), "Onkel Joakim på flugt fra sin rigdom" (senest udgivet i Carl Barks Samlede værker, bog 12) og "Somethin' fishy here" (senest udgivet i Anders And & Co. 10/2008).

« Forrige 1 2
Se mere om samme emne:
8 Kommentarer
Apropos CBSV 12, er her så nogen som ved om man stadig kan få kasette 1 og 2?
Fedt :D
-Første :D
Annonce:
3
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Carl Barks (født 1901, død 2000) er alle tiders bedst kendte Anders And-tegner. Han nåede at lave over 6.000 sider, og han opfandt figurer som onkel Joakim, Bjørne-banden og Fætter Højben.  

  • Vi graver dybt i historien om onkel Joakims høje hat!

  • Langtbortistan er et af de steder, som vores venner fra Andeby har besøgt rigtig mange gange.

  • Gennem et langt liv har onkel Joakim samlet værdifulde erfaringer. Her deler han sine bedste ordsprog med heldige læsere:

Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk