Annonce:
Annonce:
Don Rosa om Arild Midthun

Don Rosa om Arild Midthun

Don er fuld af beundring for Arild. Her ser du grundene.

I anledning Don Rosas 60-årsdag har han været gæsteredaktør for Anders And & Co. nr. 25. Det var ham der valgte historien "En modig And", skrevet af Knut Nærum og illustreret af Arild Midthun, til dette blad. Don er nemlig fuld af beundring for Arild.

Tegnefærdighed
Jeg har beundret Arild siden jeg første gang mødte ham for ikke så mange år siden. For det første er han en meget bedre serietegner end mig! Ja, jeg ved at mange af jer godt kan lide mine historier - jeg indrømmer at det virker som om jeg godt kan finde ud af at underholde Anders-fans. Men denne uforklarlige evne skyldes overhovedet ikke min "udsøgte tegnestil", som enhver art director eller ægte kunstner ved. Jeg skjuler ganske enkelt mit manglende tegnetalent ved at drukne samtlige billeder i en overdådig detljerigdom! Hvis jeg kunne tegne lige så godt som Arild, ville jeg have været i stand til at have arbejdet med meget mindre tusch!

Arbejdet med Mad Magazine
For det andet plejede han at arbejde for den norske udgave af Mad Magazine. De blade som jeg som dreng bedst kunne lide i min søsters samling, var Barks-serien og Mad Magazine. Jeg gætter på at dette er et aspekt ved mine tegninger, som en art director måske ikke er helt vild med, men som morer læserne - mine tegninger og humor har mere tilfælles med den sære og alt andet end søde humor i Mad end i Disney-serierne. Hvis jeg ikke var faldetover mit drømmejob med at lave Onkel Joakim-historier, ville jeg gerne have arbejdet for Mad, ligesom Arild gjorde engang.

God med børn
Desuden har jeg set Arild på tegneseriefestivaler og ved hvordan han kan kommunikere med børn! For mig er børn et mysterium..... Det eneste barn jeg nogensinde har kendt, er det jeg har indeni. Jeg ville ønske jeg havde Arild's evne til at holde på at få opmærksomheden i et rum fyldt af unge serie-fans, som jeg har set ham gøre, mens han begejstrer dem med vitser og tegninger.

Hårfin
Og oveni hatten er fyren jo så pæn! Med det frodige hår. Nå ja, *tisk*, en gang havde jeg endnu mere hår end han. Og mit var skinnende rødt! Hah! (Jeg kan bevise det - jeg har stadig lidt af det i en skuffe et eller andet sted. Vent, ikke gå, jeg henter det lige...)

Til sidst: På min tresårsdag kan jeg ikke andet end beundre Arild fordi han er tretten år YNGRE end mig! Min største ambition er en dag - ligesom Arild - at blive tretten år ynge en jeg er. Måske til og med femten.

Don Rosa

Se mere om samme emne:
16 Kommentarer
Annonce:
0
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk