Annonce:
Annonce:
En stor tegner er død

En stor tegner er død

Fra Chile i Sydamerika har vi modtaget den triste meddelelse om, at den store ande-tegner Vicar er død

Vicar begyndte at tegne i Anders And & Co. allerede i 1970, og han fortsatte, indtil han gik på pension i 2008. I mange år var han Anders And-bladets bedste ande-tegner, og han var så flittig, at han kunne overkomme at tegne en historie til hvert eneste blad. Vicar var en mester i at omforme manuskripter fra ord til billeder. Ikke bare ænderne blev gjort levende i hans streg, men også de fantasifulde bifigurer gjorde historierne værd at læse igen og igen.

Det meste af livet boede og arbejdede Vicar i sit fødeland Chile, og derfor mødte han ikke så mange af sine danske læsere. Men de fans, der var så heldige at møde ham, fortæller, at han var en venlig og beskeden mand, der ikke opfattede sine tegninger som noget særligt.

Vicar havde Carl Barks som sit store forbillede, og den kompliment, som Vicar var allergladest for at få, kom, da Barks engang sagde: ”I Danmark har de en fyr, der kan tegne bedre, end jeg nogensinde har gjort.” (Barks troede nemlig oprindelig, at Vicar var dansker!)

Heldigvis har Vicar efterladt en stor ”arv” i form at flere tusind historier, som kommende generationer af ande-elskere vil kunne glæde sig over.

En af hans bedste historier er efter vores mening "Ungdommens kilde" trykt første gang i Anders And & Co. nr. 25, 1980.

Se mere om samme emne:
54 Kommentarer
hvorfor hvorfor
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej Glemmer ham aldrig!!!
Aldrig vil jeg glemme ham!
(Har en masse blade med hans tegninger)
Var en af de første navne jeg kunne huske på tegnere
wrææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææællllllllllllllllllllll tud tud snøft
Ham ville vi ikke glemme! Dygtig og respekteret tegner!! R.I.P Vicar!
Må han hvile i fred.
snøft snøft
Der er ikke nogen ord der kan beskrive hvor stort et tab det er for os.

R. I. P. Victor Arriagada Rios
Åh nej -sikke en dårlig nyhed. Han var en af de bedste.
Han var ellers god
Har bladet med "Ungdommens kilde'
Annonce:
1
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Vicar (født i 1934, død i 2012) er nok den flittigste tegner, der nogensinde har lavet historier til Anders And-bladet.

Annonce:
Annonce:
Luk