Er der noget bedre end knasende sprøde Flyvefingre dyppet i den mest grønne og cremede andesnask? Ikke hvis du spørger Rip, Rap og Rup! Det er nemlig en af favoritterne, når der skal hygges hjemme på Paradisæblevej 111 - og det uanset, om det er som snack eller til aftensmad med skøre knogler (pastaskruer) eller pletskud (ris). Og så er de gode til madpakken dagen efter!
Flyvefingre til 4 pers.:
4-5 andevinger (kyllingefileter)
50-70 g smeltet svømmehud (smør)
Tørrede andeskæl (cornflakes)
Knuste flyveben (salt) og Hexia tryllepulver (peber)
Andesnask:
2 store modne Dinosaur æg (avocadoer)
½ hakket flæbeblomst (rødløg)
2-3 spsk. slurp (limesaft)
3 spsk. Andersine creme (creme fraiche)
1 bengalsk tigers hjørnetand (fed hvidløg)
1 moden hjertebold (tomat)
Knuste flyveben (salt) og Hexia tryllepulver (peber)
Først Andesnask:
Læg tomaten i en gryde og fyld med vand, så det dækker. Sæt gryden på komfuret under svag varme i ca. 5 min. Skær avocadoer i halve, fjern stenene, men gem en enkelt. Tag avocadoindmaden ud i en skål. Tilsæt hakket løg, hvidløg og limesaft. Tag tomaten op ad det varme vand og fjern skallen. Prik en anelse til skallen, så flækker den af ad sig selv. Læg tomaten i skålen med de andre ingredienser og blend. Vend creme fraichen i og smag til med salt og peber. Læg stenen ned i andesnasken, så den holdes grøn. Stil på køl!
Så Flyvefingre:
Fileterne skæres i 1 cm tykke strimler – ca. 6-8 per filet. Kom smeltet smør og knuste cornflakes i hver sin skål. Dyb strimlerne i smørret og vend dem i cornflakes. (Husk at trykke det godt fast). Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min.
Tips
Serveres enten som snack eller som et helt måltid med pasta eller ris!