Annonce:
Annonce:
Georg Gearløs er Andebys klogeste opfinder Georg Gearløs er Andebys klogeste opfinder

Georg Gearløs

Goerg Gearløs er en super opfinder. Har du en ide - Har Georg en løsning

1 2 Næste »

Fødselsdag: Georg Gearløs har fødseldsdag januar 1948, da tegneserien "Heldigere end heldig" af Carl Barks blev udgivet i USA. I Danmark kom denne serie i Anders & Co nr. 2/1953.

Slægtninge: Vi ved desværre ikke så meget om Georg Gearløs' familie. Vi ved dog, at Georg Gearløs har en bedstefader, Gregor Gearløs, som hjalp Joakim von And , da denne var flodbådskipper. Georg Gearløs har også en nevø, Lille Edison.

Adresse: Georg Gearløs' værksted ligger på Genistræde 117.

Arbejde: Georg Gearløs er opfinder af alt muligt. Intet er umuligt for Georg Gearløs (næsten).

Hobby: Fiskeri er noget som interesserer Georg Gearløs. Han var også i sin tid en stjernespiller på skoleholdet i baseball. Men Georg Gearløs' helt store hobby er også hans arbejde med opfinderi.

Påklædning: Tænkehatten er nok det vigtigste klædningsstykke, Georg Gearløs har. Den hjælper ham, når han er gået i stå med opfindergerningen.

Debut i Danmark: Første gang vi møder Georg Gearløs er i februar 1953.

Andet:
Udenfor Georg Gearløs' fødested står en plade, som oplyser, at «Her fødtes Georg Gearløs, opfinderen af den dybe tallerken og andet godt». Han er uden tvivl verdens bedste opfinder. Georg Gearløs har gjort en række fantastiske opfindelser, og nogen mindre fantastiske. I flæng kan vi nævne Georg Gearløs' maleudstyr til broer. Dette spændes fast på ryggen, og så svæver man fra brofag til brofag. Udstyret blev brugt med held, da den uhyggelige Blådybsbro skulle males i 1964. Mindre fantastisk var vaniljeisgeværet, som skulle blinde dyret midlertidigt, mens jægeren bandt det. Resultatet kunne overraske både jæger og bytte temmelig meget. Det første virkelig geniale, Georg Gearløs lavede, var to kasser, som fik dyr til at tænke og snakke som mennesker. Et andet gennembrud var alfabetsuppen, en slags tidlig datamaskine, som kom i Anders And & Co. 47/62. Brugeren fik svar på spørgsmål, når suppen blev hældt ud over et bord. Mindre vellykket var støjafbryderen. Den blev brugt til at slukke for lyden fra nevøer, men den virkede også på onkler. Georg Gearløs 'smarteste opfindelse er dog Lille Hjælper.

Georg Gearløs på andre sprog:
Norsk: Petter Smart
Svensk: Uppfinnar-Jocke
Finsk: Pelle Peloton
Engelsk: Gyro Gearloose
Tysk: Daniel Düsentrieb
Fransk: Géo Trouvetou
Italiensk: Archimede Pitagorico / Giro Rotalibera
Portugisisk: Professor Pardal

Georg Gearløs i aktion som opfinder
Georg Gearløs i aktion som opfinder1 2 Næste »
Se mere om samme emne:
14 Kommentarer
Jeg, Konrad_von_and, elsker Georg gearløs så super mega meget, at han kunne være min bedste ven, hvis jeg levede i andeverdenen. Jeg elsker ham mega meget, og har selv købt en tænkehat fra jeres webshop. Fedt!!!
Jeg, Konrad_von_and, elsker Georg gearløs så super mega meget, at han kunne være min bedste ven, hvis jeg levede i andeverdenen. Jeg elsker ham mega meget, og har selv købt en tænkehat fra jeres webshop. Fedt!!!
Den dybe tallerken blev opfundet langt før Georg Gearløs blev født
Mange har snakket om hvilket dyr Gearløs er. Men Barks har selv sagt at han er en kylling:-) PS: min kommentar nummer 30:)
31-05-2015 18:50 (Kommentar redigeret: 31-05-2015 18:51) · Svar
Igen har alberts kommentar vildt mange bonuspoint! :D
han kan opfinde hvad som helst!!!
Hvis er det så?
Det er da ikke Georgs tænkehat!
Georg Gearløs er den sejeste
Georg Gearløs er helt sikkert den mest opfindsomme skikkelse i Andeby.
Og det var godt han opfandt Lille Hjælper! :-D
Gearløs, han har godt nok fået rodet sig selv ind i en masse!... Og er han ligepludselig Professor i Portugal? ;)
Annonce:
11
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Joakim von And er den rigeste and i verden

  • Carl Barks (født 1901, død 2000) er alle tiders bedst kendte Anders And-tegner. Han nåede at lave over 6.000 sider, og han opfandt figurer som onkel Joakim, Bjørne-banden og Fætter Højben.  

  • I 1960'erne og 1970'erne brugte Georg Gearløs ofte et særligt hjælpemiddel, når han manglede inspiration til at løse et svært problem: En såkaldt

  • Stålanden blev opfundet i 1969 af den italienske Disney-redaktør Elisa Penna, fordi mange læsere syntes, at det var så synd for Anders And, at han altid tabte.

  • Lille Hjælper er den vigtigste opfindelse, som Georg Gearløs nogensinde har lavet. Og lille Hjælper er også mere end det, for efterhånden er de to blevet uadskillelige venner.

  • Grønspættekorpset er en international spejderbevægelse, der har afdelinger over hele jorden. Rip, Rap og Rup er ivrige medlemmer.

  • Lille Hjælper plejer at gå til hånde for Georg Gearløs hjemme i værkstedet. Det er jo et temmelig ufarligt arbejde, men når det virkelig brænder på, er han ikke bange for at trodse faren.

  • Se den opfindsomme liste her

  • Vidste du, at det bobler med idéer til nye opfindelser i Andeby?

  • Tegn et nyt transportmiddel

Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk