Annonce:
Annonce:
Grønspættestriber af Barks og Jippes

Grønspættestriber af Barks og Jippes

Vidste du at der findes flere serier, som Carl Barks er begyndt på og som andre har tegnet færdig?

Efter han gik på pension i 1966 fortsatte Carl Barks nu og da med at skrive seriemanuskripter. Egentlig var han temmelig slidt og træt af at tegne ænder, men samtidig var han rastløs og ville gerne beskæftige sig med noget og var glad for at kunne supplere sin pension med en ekstraindkomst.

Blandt andet skrev og skitserede han 24 serier og Grønspætterne, inden han sluttede i 1973 for at bruge hele sin opmærksomhed på at oliemale. Hans skitsede manuskript bestod af grove blyantstegninger, som efterfølgende blev rentegnet af studiotegnere som John Carey og Kay Wright. Resultatet blev temmelig stive i det og i 90'erne blev de tegnet om af hollænderen Daan Jippes. Jippes vendte tilbage til blyantskitserne og forsøgte at forestille sig hvordan de færdige tegninger skulle have set ud, hvis Barks havde fået tegnet dem færdig selv.

Barks skisser till hans Gröngölingshistorier (vänster) var betydligt livfullare än de färdiga teckningar som gjordes av Western Publishings studiotecknare (mitten). Nya teckningar av Daan Jippes försöker fånga den ursprungliga spontaniteten (höger).
Barks skitse til hans Grønspættehistorier (venstre) var betydeligt mere levende end de færdige tegninger som blev lavet af Western Publishing studiotegnere (midten). Nye tegninger af Daan Jippes forsøger at fange den oprindelige spontanitet (højre)

”Den totale katastrofe” i Anders And & Co. nr. 40/2011 (første gang i dansk Anders And & Co. nr 29/1994) er en af de Grønspætteserier. Kan du se at det ikke er Barks der har tegnet den færdig?
Se mere om samme emne:
16 Kommentarer
Man kan læse meget mere om det i en af Hall of Fame bøgerne om Carl Barks og Daan Jippes :) Det var en af mine første HoF-bøger, jeg fik.(før den, havde jeg Carl Barks og bilerne) Jeg fik begge af min bror!
Noget af det vidste jeg faktisk ikke ;O
dårlig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
testkommentar
lige mine ord andolf and
Samme her!! xD Sakin
Jeg er fuldstændig enig Andolf! :D
det var bedst til sidst
Men det var godt at andre så gjorde det! ;D
Annonce:
1
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk