Annonce:
Annonce:
Hvorfor fejrer vi Halloween?

Hvorfor fejrer vi Halloween?

Læs det du ikke vidste om Halloween her!

All Hallows Eve er det engelske navn på allehelgensaften som er blevet forkortet til Halloween, det vil sige natten før allehelgensdag, den katolske mindefest for helgener og martyrer, og fejringen af denne aften. Ifølge engelsk tradition fejres halloween om aftenen d. 31. oktober, dagen før 1. november. Den aktuelle nat mente man, at de døde kunne færdes frit rundt, i store følger med nisser, alfer og andre væsener.

Halloween blev i 1900-tallet særligt markeret i USA ved at udklædte børn gik fra hus til hus og beder om godter med ordene "trick og treat". I dag er skikken blevet udbredt i andre dele af den vestlige verden, hvor hverken allehelgensaften eller -dag har været vigtige festdage tidligere. Danmark havde indtil for nogle år siden ingen tradition for sådan fejring, men amerikanskinspireret halloween blev introduceret i nogle miljøer i slutningen af 1900-tallet. Anders And-tegneserier og amerikansk populærkultur har troligt bidraget med at gøre fænomenet kendt for et større publikum.

Den amerikanske tiggertrussel "Trick og treat", betyder "balladestreg eller slik" - ligesom samme trussel vi bruger til fastelavn "hvis vi ingen boller får, så laver vi ballade".

Læs mere om Halloween-feiring i Andeby!

Se Disneyklassikeren "Trick or Treat - 1952"!

Se mere om samme emne:
18 Kommentarer
Hvilket så ikke er rigtig.

Det er en gammel keltisk fest, fra 1. årtusinde f.kr. Som kelterne tog med sig da de folkevandrede til nordeuropa, bl.a. Storbritannien, i omkring 400 e.kr. I 1800-tallet var der så en kæmpe kartoffel sygdom i Irland, hvilket så ikke var så heldigt, siden at 80% af bønderne levede af kartoffler, så de flyttede til Amerika, hvor de så håbede at de kunne finde lykken. Og de tog jo så deres traditioner med sig, hvor den lidt efter lidt har udviklet sig, indtil den kom til Danmark i 1998, af Ekstra Bladet, hvor at den så også har videre udviklet sig selv.
dejligt med ny viden

ps se min blog
Vidste det hele...

Og som Sherlock Scones siger, var den oprindeligt ikke amerikans.
vidste det næsten ogå. altså det menes med at jeg ved noget af det:-)
Jeg har lige haft om præcis det samme i min klasse!! xD
Vidste det godt
Helt oprindeligt var det en keltisk kultur, men den katolske tro tog den til sig, formentlig fordi englænderne ikke mistede deres gamle tro, så.
cool troede at det var et eller andet med en mand der rejste op fra de døde aner ikke hvor jeg har læst det henne :P
Annonce:
132
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
Annonce:
Tags
Mest læste
Annonce:
Luk