Annonce:
Annonce:
Hvorfor fejrer vi Halloween?

Hvorfor fejrer vi Halloween?

Læs det du ikke vidste om Halloween her!

All Hallows Eve er det engelske navn på allehelgensaften som er blevet forkortet til Halloween, det vil sige natten før allehelgensdag, den katolske mindefest for helgener og martyrer, og fejringen af denne aften. Ifølge engelsk tradition fejres halloween om aftenen d. 31. oktober, dagen før 1. november. Den aktuelle nat mente man, at de døde kunne færdes frit rundt, i store følger med nisser, alfer og andre væsener.

Halloween blev i 1900-tallet særligt markeret i USA ved at udklædte børn gik fra hus til hus og beder om godter med ordene "trick og treat". I dag er skikken blevet udbredt i andre dele af den vestlige verden, hvor hverken allehelgensaften eller -dag har været vigtige festdage tidligere. Danmark havde indtil for nogle år siden ingen tradition for sådan fejring, men amerikanskinspireret halloween blev introduceret i nogle miljøer i slutningen af 1900-tallet. Anders And-tegneserier og amerikansk populærkultur har troligt bidraget med at gøre fænomenet kendt for et større publikum.

Den amerikanske tiggertrussel "Trick og treat", betyder "balladestreg eller slik" - ligesom samme trussel vi bruger til fastelavn "hvis vi ingen boller får, så laver vi ballade".

Læs mere om Halloween-feiring i Andeby!

Se Disneyklassikeren "Trick or Treat - 1952"!

Se mere om samme emne:
18 Kommentarer
Sejt, jeg troede det var noget andet! :D
Nice
Vidste godt nok meget af det i forvejen men noget vidste jeg dog ikke :D
Sejt nok... viste jeg ikke! så er man jo blevet klogere! :D
P.s Første!
Annonce:
95
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
Annonce:
Tags
Mest læste
Annonce:
Luk