Annonce:
Annonce:
  • Hjem
  • Artikler
  • I følge Guinness Rekordbog ligger verdens største
I følge Guinness Rekordbog ligger verdens største samling af Anders And og Mickey Mouse ting på Bornholm

I følge Guinness Rekordbog ligger verdens største samling af Anders And og Mickey Mouse ting på Bornholm

Mere præcis hjemme hos Steffen Gerdes

Der har været mange kommentarer på Patricks rekordsamling af Anders And ting, der kom i Børnenes Rekordbog. Så vi har også taget en snak med Steffen Gerdes, der i følge Guiness Rekordbog har verdens største samling af Anders And og Mickey Mouse ting:

Hvornår startede du din Anders And & co samling? Det var rent faktisk min kone der startede. Da jeg mødte hende for 27 år siden, havde hun en god stak Anders And blade, jumbobøger og lommeænder, mens jeg havde Basserne næsten komplet. Basserne måtte dog vige pladsen for ænder og mus, så de blev byttet i diverse bladforretninger til nogle af de manglende Anders And blade.

Hvor mange ting har du? Verdensrekorden for mest Anders And-merchandice er på 2.775 forskellige ting pr. 27. juni 2012 og verdensrekorden for mest Mickey Mouse-merchandice er på 6.220 forskellige ting pr. 27. juni 2012. Da jeg har andet end ting med de to karakterer, kom jeg dengang op på 14.198 ting og sager med karakterer fra Andeby og omegn. I dag er tallet vokset til ca. 18.600 plus godt 5.000 danske bøger og blade. De nøjagtige tal er pt. ikke på plads, da jeg ikke lige har haft tid til at registrere og tælle på det sidste.

Har du en ting, du har måtte kæmpe rigtig meget for at få? Jeg har haft et par handler på QXL og eBay, som har været lidt nervepirrende, men ellers så tror jeg faktisk ikke, at jeg har kæmpet voldsomt for at få mine ting. Der er dog nogle ting, som f.eks. Joakims originale lykkemønt, 1857 seated liberty dime, i de tre forskellige versioner, der ville se pæne ud i min samlingen.

Hvor har du fundet/købt dine Anders And & co ting? De fleste ting bliver fundet på loppemarkeder og kræmmermarkeder. Noget er selvfølgelig købt som nyt og andet igen fra internettet. Jeg har købt en del via QXL og eBay. Jeg har også købt nogle hundrede fingerbøl, i gennem tiden, af den samme person.

Hvordan kom du med i Guiness Rekord bog? Henvendte du dig selv? Ja, det er sådan man gør. Vores datter har tit spurgt, om ikke det kunne være sjovt, men jeg har slået det hen hver gang. Endelig gik jeg så ind på deres hjemmeside, og det var faktisk ikke så svært at få registreret et rekordforsøg, eller tre, som det jo faktisk var.

Ved du hvor stor verdens næststørste samling er, og hvem der har den? Jeg ved jo ikke, om min samling er den største, det er den jo kun ifølge Guinness. Og så må de næststørste samlinger vel logisk set være dem jeg slog. Og de befinder sig begge i USA.

 

8 Kommentarer
Don Rosa har også meget anders and ting
Der er en svensker der har alle 3000 svenske Anders And blade!
Jeg skal ind på qxl.dk...
Fedt! :D

jeg køber også meget via dba.dk, qxl.dk og eBay.dk, eBay.co.uk og eBay.de.

jeg har fundet bl.a. Onkel joakims lykkemønt I Original Indpakning med lommeanden, onkel joakims kuglepen til pengetanken og mange andre ting :D

Har også en del ting, dog ikke mere end dem :P
Annonce:
5
Del
Følg os på Facebook
Annonce:
Annonce:
Luk