Annonce:
Annonce:
Joakim von And har kun en Joakim von And har kun en

Joakim von And

Joakim von And er den rigeste and i verden

1 2 Næste »

Fødselsdag: Onkel joakim har fødselsdag december 1947 i historien «Jul på Bjørnebjerg» (skrevet og tegnet af Carl Barks).

Forældre: Joakim von Ands forældre er Clementine von And og Frederik von And. Som barn boede Joakim med sine forældre og to søstre i en lille rønne i Glasgow. Frederik var fabriksarbejder og arbejdede hårdt for at forsørge sin familie. Han gav Joakim von And det skopudsersæt, der blev begyndelsen til hans formue. Clementine passede husholdningen og havde nok at gøre med at opdrage sine tre børn. Da Joakim von And kom til penge, sørgede han for, at hans forældre kunne flytte tilbage til von And-klanens slot, hvor de boede til deres dages ende.

Andre slægtninge: Joakim von And har en stor familie og er for eksempel onkel til Anders And og Rip, Rap og Rup. Joakim von And er også kendt som onkel Joakim. Se mere om Joakim von Ands familie i Don Rosas stamtræ her på andeby.dk.

Kæreste: Joakim von And har aldrig haft nogen fast kæreste. Den mest alvorlige romance var nok den med Gulda Glimmer i hans guldgraverperiode i Klondike.

Adresse: Joakim von And har adresse op Store Velstands Boulevard 888 eller på kontoret i Pengetanken på Bilbremsebakken.

Joakim von Ands pengetank
Joakim von Ands pengetank


Arbejde:

Joakim von And er Finansmand.

Hobby: Joakim von And har kun en "hobby" og det er penge og pengebade.

Påklædning:Joakim von And har et sæt tøj, magen til det han bruger i dag, blev oprindelig købt på udsalg i Skotland. Det blev ødelagt, da Joakim flygtede fra en indsamling, som Andersine stod bag, men han har senere fået syet en tro kopi af det.

Særlige evner: Onkel Joakim har en fantastisk udviklet sans for at gøre en god forretning. Faktisk kan han med sin næse lugte, når der er guld, ædelsten eller penge i nærheden.

Debut i Danmark: Vi ser Joakim von And første gang i August 1949.

Andet: Joakim von And er verdens rigeste and. Han driver virksomheder over hele verden og har også interesser i verdensrummet! Joakim von And voksede op i Skotland, hvor han tjente sin første 25-øre. Joakim von And rejste til USA, og her startede han for alvor sin fantastiske karriere. I dag er han verdens rigeste and, og Joakim von Ands penge tiltrækker selvfølgelig slyngler. Som Anders And engang sagde: "Når alt kommer til alt, er 500.000.000.000.000.000.000.000.0 -00.000.000.000.000.000. -000.000.000.000.000.000.000.000. -000.000.000.000.000.000. -000.000 kroner en pæn sum penge, som kan friste alle og enhver". Det er nok ingen overdrivelse. Op gennem årene har Joakim von Ands formue virket som en magnet på tyve og slyngler af diverse slags. Bjørne-banden har flere gange forsøgt at røve pengetanken men uden held. Vidste du forresten, at Joakim von Ands højde er 92 cm? Det fandt Hexia de Trick ud af i Anders And & Co. nr. 21/1964. Hun skulle forvandle sig til Joakim og havde brug for et nøjagtigt mål.

Joakim von And på andre sprog:
Norsk: Skrue McDuck
Svensk: Joakim von Anka
Finsk: Roppe Ankka
Engelsk: $crooge McDuck
Tysk: Dagobert Duck
Fransk: Oncle Picsou
Italiensk: Paperon de Paperoni
Portugisisk: Tio Patinhas

Joakim von And
Joakim von And

Læs mere om Joakim von And på næste side!

1 2 Næste »
Se mere om samme emne:
48 Kommentarer
Der er MEGA mange nuller
💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰
💵💵💵💷💷💷💷💴💴💴💴
💰💰💰💰💰💵💵💵💵💵💵💵💵💵💵💵
Elsker hans italienske navn😄
Min ynglings and🦆💰💰💰💵💵💵💵
andershamza
jeg elsker joakim von and han er en god gnier haha
Helt enig
Han hedder faktisk Rith Gavmild Joakim von And!
Det med pengene er en overdrivelse i slutningen af Don Rosas historie om Joakim von and havde han (afrundet) 7 fantatiolioner kroner hvilket er cirka: 7.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 det er en del mindre men sandheden :) det er ikke nogen kritik og skal endelig ikke forstås på en hård måde
09-07-2015 00:06 (Kommentar redigeret: 09-07-2015 00:09) · Svar
Min yndlings and at tegne! :D
jeg elsker joakim von and han er en god gnier haha
Georgine_Gearløs
Hans italienske navn minder mig om pepperonipizza
hihi ja
Hans italienske navn minder mig om pepperonipizza
Annonce:
152
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Her kan du læse alt om Andebys mest temperamentsfulde and

  • Anders Ands tre nevøer Rip, Rap og Rup

  • Hexia de Trick er den forførende troldkvinde med mange talenter

  • Bjørne-banden er Andebys største skurke og Joakim von Ands store skræk

  • På toppen af Andebys højeste punkt - Bilbremsebakken - ligger Joakim von Ands pengetank. Den rummer alle hans penge og er beskyttet mod tyve og hekse af alle mulige udspekulerede fælder.  

  • Andebys milliardærklub er et naturligt mødested for byens rigeste bankdirektører, fabrikanter, skibsredere etc. Selvfølgelig har Joakim von And været medlem i mange år.

  • Vidste du, at man kan blive klogere på noget så kompliceret som økonomisk teori ved at læse Anders And?

Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk