Annonce:
Annonce:
Kornelius Blisand grundlæggeren af Grønspættekorpset Kornelius Blisand grundlæggeren af Grønspættekorpset

Kornelius Blisand

Kornelius Blisand er grundlæggeren af Andeby

Fødselsdag: Kornelius Blisand nævnes for første gang i en amerikansk historie ("Statuesque Sprendthrifts") fra marts 1952, hvor man dog kun ser ham som statue. Kornelius Blisands første rigtige optræden er i en brasiliansk historie fra 1982.

Arbejde: Kornelius Blisand er en handelsmand, eventyrer og Andebys grundlægger.

Familie: Kornelius Blisands søn Clinton Blisand grundlagde det berømte Grønspætte-korps. Det samme Grønspættekorps som Rip, Rap og Rup er medlemmer af. Kornelius Blisand har også to børnebørn: Klement Blisand, som solgte Fort Andeby på Bilbremsebakken til onkel Joakim (der, hvor pengetanken ligger). Det andet barnebarn hedder Andrea And og er bedre kendt som Bedstemor And. Han er tipoldefar til Anders And, Fætter Højben og Fætter Vims. (Du kan se flere detaljer på stamtræet.)

Bopæl: Kornelius Blisand boede i en hytte, den første i Andeby. Hytten blev fundet i Anders And & Co. nr. 27/93.

Påklædning: Kornelius Blisand er som regel iført skinddragt med frynser og høj hat. For Kornelius Blisand har det været vigtigt at hans påklædning var praktisk og slidstærktnybyggertøj, sådan som den slags så ud for 200 år siden.

Debut i Danmark: Kornelius Blisands debut var i Anders And & Co. nr. 10/1952 som statue og tillæg til Anders And & Co. nr. 42/1991 hvor kornelius Blisand optrådte som en levende figur.

Andet: Man kan læse to forskellige versioner af historien om, hvordan det gik til, da Andeby blev grundlagt: "Kong Joakim den Første" af Don Rosa (Anders And Ekstra nr. 9/2009) og "Kornelius Blisands forsvundne skat" af Byron Erickson (Anders And & Co. nr. 10/2004).
Kornelius Blisand blev opfundet af Carl Barks til en historie, hvor Joakim von And og en rig sheik konkurrerer om at lave den største statue af byens grundlægger.

Kornelius Blisand på andre sprog:
Norsk: Kornelius Kvakk
Svensk: Cornelius Knös
Finsk: Julle Ankanpää
Engelsk: Cornelius Coot
Tysk: Emil Erpel
Fransk: Cornélius Coot
Italiensk: Cornelius Coot

Se mere om samme emne:
19 Kommentarer
fedt har læst den hirtoren
jeg har læst historien kornelius blisands forsvundne skat og den er ret god
Hvem opfandt ham?
godt at få noget info om mig selv
synes don rosa er god til at tegne
nice. godt at få vide mere om ham.
Hvorfor holder han majskolber?Kan han godt lide dem,var?
Annonce:
2
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Carl Barks (født 1901, død 2000) er alle tiders bedst kendte Anders And-tegner. Han nåede at lave over 6.000 sider, og han opfandt figurer som onkel Joakim, Bjørne-banden og Fætter Højben.  

  • Don Rosa (som egentlig hedder Keno Don Rosa) betragtes af mange som den nutidige efterfølger til Carl Barks.

  • Andeby er hjemsted for hele familien And. Det er en moderne storby med højhuse, fabrikker, banker, skoler, biblioteker og sit eget fodboldhold, og den styres af en borgmester, som indbyggerne vælger.

  • Spørgsmål og svar fra læserne.

  • Grønspættekorpset er en international spejderbevægelse, der har afdelinger over hele jorden. Rip, Rap og Rup er ivrige medlemmer.

Annonce:
Annonce:
Luk