Annonce:
Annonce:
Kristi himmelfartsdag

Kristi himmelfartsdag

Hvorfor har vi egentlig fri i dag?

Kristi himmelfartsdag er en kristen højtidsdag som fejres 39 dage efter førstepåskedag, det vil sige torsdag mellem sjette og syvende søndag i påsketiden eller, sagt på en anden måde, torsdagen ti dage før første pinsedag.

Kristi himmelfartsdag falder som regel i maj, men kan også falde på en af de tre første dage i juni. Dette skete sidst i 1943 og 2000 og også i år. Kristi himmelfartsdag fejres til minde om at Jesus Kristus ifølge Lukas-evangeliet skal være faret op til himmelen 39 dage efter sin opstandelse.

I Danmark er Kristi himmelfartsdag en helligdag som ofte bare kaldes «Kristi himmelfart», eller i spøg «Kristi flyveferie».

Så der har i grunden til at i har fri i dag!

Se mere om samme emne:
22 Kommentarer
Det er herligt med en mini-ferie! :D
Ja, det er godt med en lille miniferie. (:
Tænker da nu også på hvorfor vi har fri. Har da også været i kirke i morges, da det er helligdag :)
er fuld stændig enig
Tænker kun på at vi har fri... :D
Annonce:
277
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Halloween er en stor begivenhed i Andeby. Den bliver fejret ved, at man skærer uhyggelige ansigter i græskar, klæder sig ud som trolde eller vampyrer og går fra dør til dør for at bede om slik.

  • I mange lande fejrer man jul med julemanden, julegaver og juletræ. Derimod er der større forskel på, hvordan påsken bliver fejret rundt omkring i verden. Det er grunden til, at man kan læse om mange forskellige påsketraditioner i Anders And & Co

  • Kunne din udklædning slå denne (m)And?

  • Se hvad vore kære venner i Andeby får tiden til at gå med i påskeferien

  • Pirat, heks, spøgelse, kat eller Anders And? Hvad skal du være?

Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk