Hovedret til 4
Kødsauce
1 hakket stort zittauerløg (ca. 100 g)
500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
25 g smør
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 tsk tørret timian eller basilikum
½ tsk tørret oregano
1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)
1½ dl oksebouillon
Bechamelsauce
30 g smør
3½ spsk hvedemel
6 dl kogende mælk
½ tsk groft salt
friskkværnet hvid peber
½ tsk revet muskatnød
150 g revet ost, fx mellemlagret ost 26% (45+), fx Klovborg®
250 g forkogte lasagneplade
2 spsk rasp
25 g smør
Tilbehør
520 g tomatsalat
Bagetid: Ca. 35 min. ved 200°.
Kødsauce: Svits løg og kød i gyldent smør. Tilsæt krydderier, tomatpure og bouillon, og lad det koge ved svag varme i ca. 10 min.
Bechamelsauce: Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen. Kom halvdelen af mælken i, og når saucen koger, tilsættes resten af mælken lidt efter lidt. Kom krydderier og ost i. Lad saucen koge godt igennem og smag den til.
Smør et ovnfast fad med smør. Læg lasagne, kødsauce og bechamelsauce lagvis i formen. Det øverste lag skal være bechamelsauce.
Drys med rasp og fordel smørret herpå. Bag lasagnen midt i ovnen til overfladen er gylden og lasagnen mør.
Tip: Ved frysning: Bag den optøede lasagne ca. 35 min. ved 200°.
Kamran Khan.